Esquerra Unida i Alternativa
Blanes
 » Portada    » Notícies    » Documents    » Agenda    » Enllaços    » Contacte  

Notícies


A Blanes, "Ara és demà"
Assemblea oberta a tota la ciutadania

Dissabte, 28 de Juny de 2014

 

Amic i amiga,
 
Quin Blanes volem? Quin Blanes tenim? Podem treballar plegats per un Blanes millor?
 
En els darrers mesos tant ICV com EUiA i Pirates Blanes, ens hem marcat una fita prioritària: obrir un nou temps per combatre i contrarestar el veritable procés de-constituent que patim. Un moment de creixement de les desigualtats però també de desposseïment de drets i retrocés en les llibertats. I per això vam fer el passat mes de febrer, a Barcelona, la primera Assemblea Oberta ARA ÉS DEMÀ.
 
Creiem indispensable propiciar un canvi profund del sistema democràtic  on la participació ciutadana sigui la clau del canvi de model. Nosaltres, la gent, tenim dret a decidir sobre el nostre futur, en tots els àmbits, sobre el model energètic, sobre la gestió dels serveis públics, sobre l’educació dels nostres fills i filles, sobre els drets dels treballadors i treballadores. Cal exercir la defensa d'allò que és comú i patrimoni de tots i totes i d'uns serveis públics de qualitat. I un dels àmbits més propers on fer-ho es en la nostra ciutat, en els nostres municipis, però per fer-ho cal parlar, cal intercanviar impressions, experiències, desitjos.
 
Pensem que tu ets de les persones que coincideixes amb tantes d'altres, en aquest diagnòstic, i també ens trobem, coincidim en els espais de resistència i lluita contra aquesta ofensiva, no és ara hora també de coincidir en construir alguna cosa plegades? En sumar, per guanyar, per canviar-ho tot, junts i juntes.
 
Ens preguntem: Si no és ara, quan?
Volem trobar-nos el dissabte 28 de juny en l'Assemblea Oberta. La gent d'ICV, d'EUiA, de Pirates i molta altra gent. Gent que milita, que és activista. Gent d'esquerres catalanista i gent ecologista. Gent que defensa la democràcia. Sobretot gent que no es resigna. Gent que coincidim amb la necessitat d'impulsar una alternativa al model polític, social i econòmic existent i una alternativa a les polítiques i als governs de la dreta.
 
I ho volem fer com un punt de partida, un moment de debat, d'intercanvi d'idees i experiències i també de proposta; com un espai on proposar accions polítiques, socials i institucionals per fer-les conjuntament.
 
Creiem que és possible fer-ho i que, a més, és necessari. Avui hi ha risc de fragmentació a l'hora de construir una alternativa, però són encara més grans les ganes de tanta gent que ho vol fer possible, que vol unitat. Creiem que la teva participació és imprescindible per fer possible un 28 de juny d'intercanvi, de proposta, però sobretot per donar un primer pas en la construcció de l'alternativa.
 
Esperem que ens puguis acompanyar, participant-hi activament, només des de la suma ho aconseguirem, sense sigles, sense etiquetes, com a ciutadans i ciutadanes de Blanes.
 
Perquè aquesta es una crida oberta no només als partits i moviments polítics, sinó també a les entitats, moviments socials, sindicats, treballadors i treballadores, veïns i veïnes a títol individual.
 
Tots i totes tenim lloc a ARA ÉS DEMÀ.
 
En voleu saber mes? Us voleu inscriure? entreu a la pàgina web:
 

Us esperem!!
 
 
 
 
 
Com serà ARA ÉS DEMÀ a Blanes?
 
 
 
L’aforament de la sala és limitat, per això i per facilitar la organització dels espais de debat cal inscripció prèvia a la web : http://araesdemablanes.blogspot.com.es/
 
Les persones que no puguin accedir a la web poden trucar al telèfon 972033 64 38 de dilluns a divendres, de 17 a 20 h. per a fer-ho.
 
L'espai disponible limita el nombre de participants, per tant és donarà preferència a les persones residents a Blanes.
 
 
LLOC: SALA DE PLENS AJUNTAMENT DE BLANES. Passeig de Dintre, 29. Blanes.
 
HORARI:
 
16,30 h: Rebuda i acreditacions
 
17,00 h: Benvinguda i informació sobre el mètode de la jornada a càrrec de Miky López Corregidor, que serà la persona encarregada de la presentació i el desenvolupament de la mateixa.
 
17,30 a 19,30 h: Debat dels punts proposats (4 punts a raó de 30 min. per a cada punt).
 
19,30 a 20,00 h: Posada en comú de les conclusions dels diferents grups per part dels portaveus dels mateixos.
                              Descans per a la resta dels assistents.
 
20,00 a 21,00 h: Exposició de les propostes i suggeriments recollits durant l’assemblea als assistents i cloenda per part de Miky López Corregidor.
 
 
FUNCIONAMENT:
 
Les persones inscrites es distribuiran en grups per a debatre, cada grup comptarà amb un dinamitzador/a i i un/una portaveu escollit entre els integrants del grup.
 
El  dinamitzador/a s’encarregarà d’ordenar les intervencions i controlar el temps destinat a debatre cada punt ja que cal ser rigorós ja que tenim una limitació d’horari.
 
El/la portaveu s’encarregarà de recollir les conclusions de cada tema debatut per tal de posar-los en comú amb els dels altres grups i redactar les conclusions definitives.
 
Aquestes conclusions, un cop posades en comú, es presentaran a l’assemblea.
 
                PUNTS A DEBATRE:
 
-          Participació ciutadana
-          Pressupostos participatius
-          Privatitzacions
-          Defensa del sector públic
 
Les conclusions de l’assemblea es publicaran a la pàgina web http://araesdemablanes.com
 

 

Esquerra Unida i Alternativa - Blanes