Esquerra Unida i Alternativa
Blanes
 » Portada    » Notícies    » Documents    » Agenda    » Enllaços    » Contacte  

Notícies


Els grups a l´oposició al Consell de La Selva estudien reprovar el president en relació al cas Manga

Divendres, 15 de Agost de 2014

En roda de premsa, celebrada el 14 d'agost, el portaveu d'ICV-EUiA al Consell Comarcal de la Selva, Joan Salmerón, va anunciar ahir que els grups de l'oposició estudien presentar una moció de confiança contra el president del Consell, Salvador Balliu (CiU), per la seva negativa a acomiadar el gerent de l'ens, Joan Burjachs, arran de la seva presumpta implicació en el cas Manga.

El 26 de juny, en una reunió dels portaveus dels grups i els advocats del Consell Comarcal es va acordar que donada la gravetat del cas s'havia de fer una neteja interna al Consell que implicava obrir expedients a funcionaris implicats i acomiadar Burjachs, que va ser contractat com a càrrec de confiança de l'anterior president, Robert Fauria.

L'incompliment d'aquest compromís per part de CiU va provocar el trencament del govern, amb la renúncia dels consellers d'ERC als seus càrrecs de responsabilitat a l'ens.

Salmeron va explicar que després de la renúncia d'ERC es va convocar una junta de portaveus l'1 d'agost, on només es va tractar la situació del govern en minoria però "res del cas Manga". Davant això, els grups a l'oposició es van reunir el passat 5 d'agost i es va acordar emprendre mesures a partir del mes de setembre.

Entre aquestes no es plantejava la moció de censura, donat que queden pocs mesos pel final de l'actual legislatura, però si expresar amb la moció de comfiança és mostrar la seva disconformitat amb la manera que Balliu ha portat el cas i fer-li veure que li han perdut la confiança.

 Esquerra Unida i Alternativa - Blanes