Esquerra Unida i Alternativa
Camp de Tarragona
 » Portada    » Notícies    » Documents    » Agenda    » Enllaços    » Contacte  

Notícies

Teresa Fortuny, sindicalista de CCOO i activista d’EUiA, rep la Medalla Macià al Treball
La tarragonina rep la distinció en un acte al Palu de la Generalitat amb la presencia del portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena

Dimarts, 02 de Desembre de 2014

 Teresa Fortuny, sindicalista i coordinadora d’EUiA a Tarragona, ha rebut aquest dilluns al vespre la Medalla al Treball Francesc Macià en un acte al Palau de la Generalitat, a Barcelona. L’ha rebut amb la resta d’entitats i persones guardonades enguany amb aquesta distinció que el govern català va crear en l’època de la Segona República. Entre els distingits d’enguany hi ha també Xavier Crespán, inspector de Treball reconegut a títol pòstum per la Generalitat. A l’acte d’entrega de les Medalles Macià ha assistit el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena.

Nascuda a la capital del Camp el 1945 i activista de CCOO des del 1968, Teresa Fortuny va ser-ne secretària general al Baix Camp fins el 2004. Aquests guardons van ser creats l’any 1938 per la Generalitat Republicana, i són oberts tant a persones com a entitats.

Militant d’esquerres i feminista, Fortuny es va vincular inicialment a la Joventut Obrera Catòlica. Va cursar la carrera de Graduat Social i als anys seixanta i setanta va començar a fer tasques d’assessorament a CCOO, on actualment continua participant a la Federació de Pensionistes i Jubilats, així com a la Secretaria de la Dona i a la Comissió de Moviments Socials de CCOO de Tarragona.

En l’àmbit polític, Fortuny ha militat primer a les plataformes anticapitalistes i a l’Organització de l’Esquera Comunista i, posteriorment, al Partit Socialista Unificat de Catalunya. Actualment forma part del Partit dels Comunistes de Catalunya i d’Esquerra Unida i Alternativa.

A més de Fortuny, enguany han estat guardonades i guardonats amb la Medalla Francesc Macià 11 persones més, i han rebut la placa al treball President Macià quatre entitats. Entre els distingits hi ha, a títol pòstum, Xavier Crespán, que va ser docent i inspector de Treball i Seguretat Social. Estava adscrit a les inspeccions provincials de Girona i de Barcelona, on va ser coordinador de zona i cap d'equip el 1985, quan es va crear aquesta categoria. Va ocupar càrrecs de responsabilitat a l’Ajuntament de Barcelona i al Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. Fundador, president i membre de la Unió Progressista d'Inspectors de Treball, Crespan va contribuir a fomentar la visió social de la Inspecció de Treball.


Imprimir compartir, comunitats virtuals  
 
ampliar imatge
Teresa Fortuny al Palau de la Generalitat, durant l'acte en què ha rebut la Medalla Macià al Treball.

camptarragona@euia.cat

 Esquerra Unida i Alternativa - Camp de Tarragona:
Avinguda Ramón y Cajal, 62, 1r F - 43005 Tarragona  //  977 218 869  //  camptarragona@euia.cat  //  euia.cat/camptarragona/      

Correus electrònics de les assemblees territorials d'EUiA al Camp de Tarragona:
tarragones@euia.cat -  baixcamp@euia.cat - baixpenedes@euia.cat - roda@euia.cat - altcamp@euia.cat
vilaseca@euia.cat - montmell@euia.cat - puigpelat@euia.cat - - baixgaia@euia.cat - concabarbera@euia.cat