Esquerra Unida i Alternativa
Camp de Tarragona
 » Portada    » Notícies    » Documents    » Agenda    » Enllaços    » Contacte  

Notícies

EUiA trasllada el seu condol per l’atemptat a Charlie Hebdo i defensa la lluita per la llibertat, la fraternitat, la igualtat i la justícia social
David Companyon, a la concentració de solidaritat amb les víctimes a Barcelona, alerta contra la instrumentalització de l’atac per part dels islamòfobs

Dijous, 08 de Gener de 2015

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals

En una missiva al president del Partit de l’Esquerra Europea i del PCF, Pierre Laurent, EUiA ha expressat el seu condol i la seva solidaritat amb les víctimes de l’atemptat perpetrat aquest dimecres a París contra la redacció del setmanari satíric Charlie Hebdo, que va costar la vida a 12 persones. “Volem enviar en nom de tota la nostra organització el nostre condol i la solidaritat que mereix tot el poble francès”, han escrit el coordinador d’EUiA, Joan Josep Nuet, i Toni Barbarà i Àngels Tomàs, membres de l’executiva del PEE per EUiA. A més, EUiA també va ser present a la concentració de rebuig a l’atemptat i en defensa de la llibertat d’expressió que va tenir lloc aquest mateix dimecres al vespre davant de la seu del consolat francès a Barcelona. A la concentració, el diputat d’ICV-EUiA David Companyon també va alertar contra la instrumentalització de l’atac per part de les forces islamòfobes.

“El terrorisme i el integrisme criminal no ha de tenir cap opció ni lloc a la Europa que compartim, amb els nostres valors, objectius i compromisos democràtics”, diu el missatge que Nuet, Barbarà i Tomàs han fet arribar als aliats d’EUiA a França en el marc del PEE, i que també expressa “la nostra tristesa i suport a les famílies de les víctimes i tota la nació”. “Seguim junts en la lluita per la llibertat, la fraternitat i la igualtat...i la justícia social”, conclou l’escrit.

En defensa de la llibertat d’expressió a França i arreu

Així mateix, la pròpia Àngels Tomàs, que és responsable de Solidaritat i Pau d’EUiA, va estar present a la concentració que va tenir lloc a les portes del consolat francès de la Ronda Universitat de Barcelona aquest dimecres al vespre. A la concentració també van acudir el president d’ICV-EUiA Joan Herrera i el diputat roig i verd David Companyon, acompanyats pel membre del Parti de Gauche Phillippe Ogonowski.

Companyon va expressar la seva solidaritat amb les víctimes de l’atemptat a la redacció de Charlie Hebdo. Així mateix, va rebutjar els intents d’instrumentalització d’aquest atemptat que formacions populistes i islamòfobes europees ja estan mirant de fer per difondre el seu odi contra els i les nouvingudes. Finalment, Companyon va refermar la seva defensa de la llibertat d’expressió a França i arreu. També a l’Estat espanyol a on, va recordar, hi ha precedents preocupants com el segrest d’exemplars del Jueves crítics amb la monarquia.


Imprimir compartir, comunitats virtuals  
 
ampliar imatge
Imatge de suport amb el setmanari Charlie Hebdo, víctima d'un atemptat aquest dimecres.
ampliar imatge
El president d'ICV-EUiA, Joan Herrera, el diputat David Companyon i Phillippe Ogonowski, del Parti de Gauche, aquest dimecres a les portes del consolat francès a Barcelona.
ampliar imatge
Una dona recorda el compromís antifeixista de Charlie Hebdo, aquest dimecres a les portes del consolat francès a Barcelona.

camptarragona@euia.cat

 Esquerra Unida i Alternativa - Camp de Tarragona:
Avinguda Ramón y Cajal, 62, 1r F - 43005 Tarragona  //  977 218 869  //  camptarragona@euia.cat  //  euia.cat/camptarragona/      

Correus electrònics de les assemblees territorials d'EUiA al Camp de Tarragona:
tarragones@euia.cat -  baixcamp@euia.cat - baixpenedes@euia.cat - roda@euia.cat - altcamp@euia.cat
vilaseca@euia.cat - montmell@euia.cat - puigpelat@euia.cat - - baixgaia@euia.cat - concabarbera@euia.cat