Imprimir aquesta pàgina
La UPEC atorga un dels premis honorífics de la seva 8a edició a la IPP en defensa del sistema públic de salut
L'acte de lliurament ha tingut lloc a la sala d'actes de CCOO de Catalunya, coincidint amb la clausura de les jornades de la Universitat Progressista d'Estiu, i l'altre premi s'ha concedit a L’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears
Divendres, 06 de juliol de 2012

La junta directiva de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC) ha decidit atorgar un dels seus premis honorífics de l’edició d’enguany a la Iniciativa Penal Popular en defensa del sistema públic de salut. Aquest migdia, en l'acte de clausura de la 8a edició de la UPEC -que ha tingut lloc a la sala d'actes de CCOO-, ha recollit el guardó una representació d'una de les principals entitats promotores de la IPP, Dempeus per la Salut Pública, que ha encapçalat el seu secretari, Toni Barbarà.

Amb aquest premi la UPEC -que aquest any celebra la seva 8a edició- vol distingir la tasca que des de diferents entitats s’està portant a terme per preservar el sistema públic de salut i la seva universalitat front les retallades del govern de CiU que l’estan desmantellant. En concret, "per la seva voluntat de denunciar i exigir responsabilitat penal als responsables de les retallades en sanitat, que representen un atac brutal a l’estat del benestar".

El secretari de Dempeus per la Salut Pública, Toni Barbarà, ha declarat que “aquest reconeixement ha de ser un estímul per tirar endavant les dures lluites que se’ns van girant, sempre en tots els fronts possibles, empoderats, insurgents i rebels”.

L'altra premi se'l ha emportat l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCB), per la seva tasca fonamental de sensibilització, prevenció i educació de la societat en l'àmbit de la salut sexual i reproductiva. Com a part d’aquesta feina han impulsat l’Observatori dels Drets Sexuals i Drets Reproductius (ODSiDR), un servei de referència per a persones professionals del sector, grups de recerca, entitats i administracions.


© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat