www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
L’Esquerra Plural denuncia davant la Comissió Europea la publicitat electoral racista i xenòfoba de l'alcalde de Badalona
L’eurodiputada Marina Albiol assenyala que el candidat del PP podria vulnerar la Decisió Marc 2008/903/JAI sobre la lluita contra la xenofòbia amb la seva propaganda
Dilluns, 11 de maig de 2015
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La portaveu de l’Esquerra Plural al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha presentat aquest dilluns una pregunta a la Comissió Europea (podeu consultar-la aquí) en què denuncia la publicitat electoral amb tints racistes i xenòfobs de l'alcalde de Badalona i candidat del Partit Popular en aquesta ciutat, Xavier García Albiol. També ha signat la denúncia el diputat de l'Esquerra Plural Ernest Urtasun.


El polític del PP, conegut per la criminalització de les persones migrants, usa la frase 'Netejant Badalona' com a eslògan de campanya. Una frase que, constata diu l'eurodiputada en el seu escrit, té “innegables connotacions xenòfobes”.


Davant d’això l'eurodiputada Albiol assenyala en la seva denúncia que aquest missatge electoral podria no respectar la Decisió Marc 2008/903/JAI del Consell sobre la lluita contra el racisme i la xenofòbia. Aquesta Decisió Marc estableix que "les conductes intencionades a incitar de manera pública a la violència o a l'odi dirigits contra un grup de persones o un membre de tal grup han de ser penades pels Estats".


Per això, la portaveu de l’Esquerra Plural a l’eurocambra pregunta a la Comissió Europea si considera que l'Estat espanyol està aplicant correctament aquesta Decisió Marc en termes generals, i si creu que, en el cas concret de Badalona, ​​el Govern hauria d'actuar.


“Demanem a la Comissió que prengui mesures de forma immediata i retiri una campanya que atempta contra la legislació europea”


"La Comissió Europea no pot continuar fent oïdes sordes davant aquesta actitud que només pretén generar divisió entre els que pateixen la crisi i les mesures antisocials del PP. Demanem que prengui mesures de forma immediata i retiri una campanya que atempta contra la legislació europea en matèria de lluita contra la xenofòbia i el racisme ", ha dit la portaveu de l’Esquerra Plural.


“Està molt clar que al partit del Govern no li importa generar odi i violència a canvi del rèdit electoral que puguin obtenir”, ha lamentat Marina Albiol, i ha conclòs que els conservadors “intenten culpar els migrants de la situació dramàtica de milers de treballadores i treballadors, una situació de la qual ells són els únics responsables".


Imprimir compartir, comunitats virtuals
L'eurodiputada Marina Albiol, al Parlament Europeu d'Estrasburg.


 Documents relacionats
Descargar
Dijous, 01 de gener de 1970

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA