www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet dóna suport a l’avançament electoral de Tsipras a Grècia i retreu a PSOE i PP que no ho fessin a Espanya en situacions similars
El diputat de l’Esquerra Plural i portaveu d’Exteriors en el Congrés valora que és una bona forma de “presentar batalla” a les “mesures neoliberals de retallada de drets a costa del patiment de la gent” imposades per la UE i que aquí “secunden” amb especial adhesió els executius de Mariano Rajoy i d’Artur Mas
Divendres, 21 de agost de 2015
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA i diputat de l’Esquerra Plural al Congrés, Joan Josep Nuet, considera “lògica” i recolza la decisió del primer ministre grec, Alexis Tsipras, de dimitir en el seu càrrec i anunciar eleccions anticipades com forma de enfrontar-se a les polítiques d’austeritat que “dobleguen” a Grècia i per a demostrar que existeix una alternativa tant en aquest país com a Espanya.

El portaveu parlamentari d’Exteriors en el Congrés ha assenyalat que les polítiques d’austeritat imposades pels estats de la Unió Europea (UE) a Grècia comporten la “pèrdua de l’esperança i dels drets” per a la seva ciutadania.

Nuet ha criticat amb duresa les mesures d’austeritat que impulsa especialment a la UE el govern alemany d’Angela Merkel, i que “secunden” amb adhesió els executius de Mariano Rajoy i d’Artur Mas, malgrat que amb les mateixes només han aconseguit “acabar amb la democràcia”.

Nuet ha explicat que des del grup de l’Esquerra Plural es dóna suport a la tasca realitzada per Syriza al front del govern grec i ha mostrat la seva confiança en què aquesta formació tornarà a guanyar les eleccions que, amb molta probabilitat, se celebraran el pròxim 20 de setembre. Si és així, Alexis Tsipras serà l’home adequat per encapçalar el nou govern”.

El diputat sosté així mateix que Syriza ha de “renovar i adaptar” el seu programa a les “circumstàncies actuals” per afrontar amb més esforç l’austeritat “imposada per la troika” amb el vist-i-plau de la immensa majoria de governs europeus.

Nuet valora que la decisió de Tsipras de dimitir i d’avançar les eleccions és una forma de “presentar aquesta batalla” tant a la dreta grega com a tots aquells que des dels estats de la UE recolzen les “mesures neoliberals de retallada de drets econòmics i polítics a costa del patiment de la gent”.

El coordinador general d’EUiA i número 6 de la candidatura confluent Catalunya Sí Que es Pot ha reblat que a Grècia es demostrarà que existeix una alternativa a aquestes polítiques d’austeritat, i s’ha mostrat convençut que això es veurà en els pròxims comicis grecs, però també en les eleccions catalanes del 27 de setembre i en les pròximes eleccions generals de la tardor.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, amb Alexis Tsipras, de Syriza, el desembre passat a Madrid.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA