www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Lluís Rabell proposarà un "Pacte per la democràcia" per a la celebració d’un referèndum per decidir el futur polític de Catalunya
El cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot diu que el 27S també es decidirà sobre el model de serveis públics, del sistema sanitari, de les relacions laborals o de la gestió de l’aigua
Dilluns, 07 de setembre de 2015
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El conflicte amb l’Estat només es pot resoldre democràticament amb un referèndum amb garanties i vinculant, reconegut per tothom, i per això no hi ha substituts com unes eleccions al Parlament ni dreceres. Sota aquesta màxima, el presidenciable de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha assegurat que en cas de ser president de la Generalitat proposarà un Pacte per la democràcia per a la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya.

Aquest Pacte per la Democràcia, ha explicat Rabell, emplaçarà el conjunt de forces polítiques catalanes i de l’Estat espanyol i a la nova majoria sorgida de les eleccions generals a la negociació per a la celebració del referèndum d’acord amb les aspiracions de la majoria de la societat catalana. “Quan Iglesias i Errejón diuen que no volen que Catalunya marxi però que això ho ha de decidir en exclusiva el poble català se’ls menysprea i acusa d’espanyolistes al costat de PP, PSOE i C’s, però és tot el contrari”, ha dit Rabell, que ha posat en valor que forces progressistes de la resta de l’estat com Podemos, IU o Equo ja han reconegut el dret a decidir de Catalunya.

Durant la seva intervenció al Fòrum d’Economia, Rabell ha dit que per fer front a les altres dues crisi que pateix Catalunya al costat de la crisi nacional, la crisi econòmica i social, cal una “revolució democràtica” per tornar el poder a la gent, “per guanyar la sobirania davant de l’Estat però també davant dels mercats”. “El poder de decidir quins serveis públics, quin sistema sanitari, quines relacions laborals, quina gestió de l’aigua”, ha dit Rabell, perquè “amb desigualtats i pobresa i amb corrupció no hi ha democràcia de debò”.

“La llibertat s’exerceix votant i amb un salari digne, sense llistes d’espera als hospitals, amb una educació de qualitat sense barreres econòmiques des de l’escola bressol fins a la universitat”, ha recordat Rabell, que ha assegurat que el projecte de Catalunya Sí Que es Pot “és el de la igualtat social i de la democràcia per decidir-ho tot. El país dels drets socials i dels drets nacionals”, ha assegurat deixant clar que “el 27S es vota molt més que un sol tema”.

Després de  set anys de crisi social, econòmica i també nacional, en aquestes eleccions, ha dit Rabell, es votarà quina sortida hi ha a aquesta triple crisi, que és una crisi de règim. “Nosaltres confiem en la democràcia, que és la força de la gent, i en la mobilització de la societat catalana” també per, ha dit, guanyar Mas a Catalunya i a la dreta autoritària, corrupta de Rajoy. “El nostre vot val doble”, ha conclòs.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Lluís Rabell al Foro Nueva Economía.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA