www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Catalunya Sí Que es Pot es compromet a aturar el consorci sanitari de Lleida i adverteix que “la sanitat és una estructura d’estat que no es toca”
La candidatura de la confluència celebra un míting a Lleida davant de 500 persones amb candidates de Lleida i la presència de Dolors Camats, Iñigo Errejón i Pablo Echenique
Dissabte, 19 de setembre de 2015
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“La sanitat és una estructura d’estat que no es toca”. Així de contundent s’ha mostrat avui el presidenciable de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, que ha aprofitat un míting a Lleida davant de 500 persones per donar a conèixer una de les primeres mesures que portarà al Parlament: aturar el consorci sanitari de Lleida, tal com ha reiterat tant la cap de llista per Lleida, Sara Vilà. “Aquesta contesa va de defensar els nostres drets i la nostra gent”, ha insistit Rabell que considera que el 27S ha de servir per donar sortida a totes les preocupacions de la societat i sobretot, la sanitat: la última barrera de contenció.

“Defensarem la sanitat amb bec i ungles perquè són els drets de la nostra gent i perquè és una aposta de futur”, ha dit Rabell. Per això, Catalunya Sí Que es Pot aposta per revertir les retallades en sanitat dins de les 25 prioritats, augmentar el percentatge del PIB dedicat a la sanitat fins a nivells europeus, recuperar les condicions de treball dignes per professionals sanitaris i, a la vegada, impulsar un Pla de Xoc per reduir les llistes d’espera i els temps màxims.

A més, la candidatura que encapçala Rabell aposta perquè totes les persones residents a Catalunya han de tenir garantit l’accés universals als serveis públics de salut, aturar el procés de mercantilització en la sanitat pública, així com les noves concessions i externalitzacions i la derivació de recursos, serveis i pacients dels hospitals públics que no estiguin al 100% i que tinguin places o quiròfans tancats, cap a la sanitat privada amb ànim de lucre. Aturar el desmantellament de l’Institut Català de la Salut,  avançar cap a un veritable sistema nacional públic de salut, d’accés universal i gratuït, finançat amb els pressupostos públics, com un dels principals instruments per combatre les desigualtats i garantir l’equitat i garantir la interrupció voluntària de l’embaràs en el sistema públic.

Sara Vilà: “Som la única candidatura que diu amb claredat que si governa s’aturarà el consorci de sanitat a Lleida”

La cap de llista de Lleida, Sara Vilà, ha demanat el vot per Catalunya Sí Que es Pot perquè val doble: reivindicar el dret a decidir i fer fora el govern de CiU que, ha dit, “ens porta a la misèria”. “Hem lluitat per un Canal Segarra Garrigues pels agricultors, al servei de les classes populars i per la creació d’ocupació de qualitat, per les explotacions familiars i no per un canal per les grans empreses com vol CiU”, ha posat en valor Vilà que també ha recordat el 80% de desviació pressupostària del projecte inicial i que “no sabem on ham anat a parar els diners”. “Posarem llums i taquígrafs”, ha avisat Vilà que també ha posat en valor que Catalunya Sí Que es Pot és la única candidatura que ha deixat clar que si governa “s’haurà acabat el consorci sanitari a Lleida” i que volem una sanitat 100% pública i de qualitat. Per fer-ho possible, ha dit dirigint-se al públic, “sou la única esperança que té les Terres de Lleida de Lleida, sou la gent treballadora que sabeu lluitar pel que és. Gràcies Catalunya Sí Que es Pot, arribarà també el canvi a les Terres de Lleida, al Pirineu i a l’Aran”, ha conclòs.

Dolors Camats: les eleccions del 27S van d’aturar les polítiques neoliberals que CdC ha aplicat i que són el seu full de ruta

“El següent pas és fer fora Boi Ruiz i que no torni mai més el consorci que ja heu aturat ni com a projecte ni com a idea”. Així ha arrancat el seu discurs la coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, que avui ha participat en el primer míting de campanya amb Lluís Rabell des d’on ha aprofitat per denunciar la voluntat de Junts pel Sí d’amagar qualsevol tema que no sigui la independència però que afectaran en el dia a dia de la gent després del 27S. “La  nostra sobirania està en joc, però no ens creiem que tot això ho aturarà un govern temporal: seguiran fent el que han fet fins ara, aplicar polítiques neoliberals que són el seu full de ruta”, ha assegurat la dirigent ecosocialista que ha manifestat que les eleccions van “de poder aturar-los a les institucions perquè la seva única ambició és continuar fent els seus projectes” i que han topat amb marees ciutadanes, mobilitzacions.

Íñigo Errejón: “Els bancs ja fa molt temps que han donat l’esquena als catalans”

El Secretari Polític de Podemos, Íñigo Errejón, ha celebrat que “els bancs hagin entrat en campanya fent comunicats” i no pas “finançant a partits de forma irregular com han fet fins ara”, per criticar les amenaces d’algunes patronals i entitats bancàries “que ara diuen que abandonaran Catalunya” i assegurar que “els bancs ja fa molt temps que han donat l’esquena als catalans”. Errejón ha volgut citar situacions que segons el seu parer, demostren aquest abandonament per part dels bancs a la societat catalana “com quan feien fora els nostres avis de casa seva o els estafaven amb les preferents”.

Encara sobre bancs, Errejón ha apostat a què no marxaran “perquè han fet moltes inversions a Catalunya, per exemple a CiU i també a Àngel Ros, alcalde d’aquesta ciutat, amb sous de 200.000€ com a conseller de no se què”. Per finalitzar amb aquesta qüestió, el número 2 de Podemos ha reivindicat que segons ell, “la gent decent no cobra aquests salaris”.

Un dia més, Errejón ha apel·lat a “tota aquella gent” que durant molts anys ha votat “partits que després els han traït” en referència als socialistes, i els ha assegurat que Catalunya Sí Que Es Pot “és l’únic vot pel canvi polític”, per advertir després del perill que segons ell, suposa votar Ciutadans “perquè és una franquícia del PP”.

Echenique: "Mas i Rajoy demostren irresponsabilitat quan utilitzen la crispació per treure un grapat de vots"

El Secretari General de Podemos a l’Aragó, Pablo Echenique, ha assegurat que tant Mas com Rajoy “es comporten com algú que està veient que pot començar una baralla entre amics i que enlloc de separar-los, els animen i fa apostes a veure qui li tanca el nas a l’altre”. “Demostren irresponsabilitat i egoisme quan generen crispació i enfrontament” entre el que Echenique ha considerat “pobles amb un sentiment de fraternitat mutu” com el català i l’aragonès, amb l’únic objectiu “de treure un grapat de vots per mantenir els seus privilegis”. El dirigent de Podemos també ha confessat que “entén a molts dels votants de Junts pel Sí” que volen “escapar de Rajoy”, però els hi ha plantejat una alternativa: “enlloc d’escapar de Rajoy, el podem fer fora”.

Lozano: “Hem decidit que el primer són les persones”

La candidata per Barcelona Núria Lozano, número 17 de la llista, ha defensat que “en aquest procés constituent per construir un nou país la justícia social és imprescindible”. Lozano ha denunciat que els governs de CDC i del PP “governen a cop de decret impulsant les polítiques de la troica; són titelles complaents”. A més, ha assenyalat, “altres aspiren a ser-ho: els ‘naranjitos’ de Ciutadans, i el partit socialista ha capitulat i aplica les mateixes polítiques”. “Han depredat aquest país, l’han arrasat com una plaga de llagostes”, ha denunciat. Davant d’això, ha subratllat, Catalunya Sí Que es Pot “ha decidit que la única forma d’encarar-ho és la rebel·lió democràtica”, que serveixi per “decidir-ho tot, tant davant l’Estat com dels mercats, i quines són les polítiques econòmiques i socials que volem dur a terme”. “Hem decidit que el primer són les persones”, ha afirmat.

Calero: “Ningú pot governar millor que els de baix”

El número 4 per Lleida, Adrià Calero, ha assenyalat que en aquesta campanya electoral ens trobem dos discursos, “el d’aquells que diuen que millor marxar i no voler saber res d’aquells amb qui hem conviscut durant tants anys, i el dels taronges i blaus que diuen que millor no preguntar ni canviar res”. “Però no estem sols”, ha afirmat, “hi ha molta gent convençuda de què hi ha alternativa, aixecar una Catalunya diferent lliure de retallades”, ha assegurat. Calero ha demanat “fer fora els de la ITV, els de la Gürtel i els seus amiguets”. El 27S, ha sostingut el candidat lleidatà, “va d’escollir entre els qui han aprovat una reforma laboral que ha expulsat a més de 4.000 joves lleidatans, o engegar nous llocs de treball de qualitat”. “Ningú pot governar millor que els de baix, els que duen patint la retallades tants anys”, ha conclòs.

Meritxell Genao: “La nostra Catalunya és la dels hospitals públics front la del Consorci Sanitari”

La candidata número 2 per Lleida de Catalunya Sí Que Es Pot, Meritxell Genao, ha volgut recordar l’èxit de les candidatures ciutadanes el 24 de maig apel·lant a “la unitat de la gent comuna” perquè quan aquesta es produeix “som imparables”. “Tenim una setmana en què ens hem de deixar la pell per demostrar que el nostre model de Catalunya és la dels hospitals públics front el model del Consorci Sanitari d’altres”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
D'esquerra a dreta, Echenique, Genao, Vilà, Rabell, Camats, Errejón, Lozano i Calero, en l'acte de Catalunya Sí Que es Pot a Lleida.

Lluís Rabell en l'acte de Catalunya Sí Que es Pot a Lleida.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA