www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Esquerra Unida insta tots els eurodiputats a abandonar l'hemicicle durant el discurs de Felip de Borbó
La portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, considera “inacceptable” la invitació a Felip de Borbó perquè no es tracta d’un cap d'Estat “que hagi estat escollit democràticament”
Dimarts, 06 de octubre de 2015
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha instat tots els eurodiputats a abandonar l'hemicicle durant el discurs que demà dimecres donarà Felip de Borbó en el ple d'Estrasburg, ja que es tracta de la visita d'un cap d' Estat que "no ha estat escollit democràticament".

"Com sabeu, el monarca espanyol Felip de Borbó es dirigirà al Parlament demà per commemorar el 30 aniversari de l'adhesió d'Espanya a la UE. Creiem que aquesta invitació, que no va ser consultada amb els eurodiputats escollits a l'Estat espanyol, és inacceptable ja que no estem parlant d'un cap d'Estat que hagi estat escollit democràticament, sinó que es tracta de l'hereu d'un rei nomenat per Franco abans de la seva mort", ha argumentat Albiol en un correu electrònic enviat aquest matí als grups polítics.

Per protestar per aquesta visita "i exigir la celebració d'un referèndum perquè el poble pugui decidir el tipus d'Estat en què vol viure", prossegueix Albiol, "la nostra delegació abandonarà el plenari quan ell entri i us convidem a fer el mateix si defenseu els nostres valors democràtics".

Acompanyant al correu electrònic, Albiol ha inclòs, en nom de la delegació d'Esquerra Unida, els 13 punts de la declaració que tant ella com Javier Couso, Paloma López, Ángela Vallina i Ernest Urtasun (Esquerra Plural - ICV) van signar el passat dilluns i que us tornem a adjuntar amb aquest comunicat.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
L'eurodiputada Marina Albiol al Parlament europeu.


 Documents relacionats
Descargar
Dijous, 01 de gener de 1970

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA