www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet: “Estem abocats a què l’acord sigui possible”
El coordinador general d’EUiA demana a tots els actors implicats en les negociacions de confluència “flexibilitat, pluralitat i comprensió” i subratlla que “cap actor polític pot quedar relegat”
Dissabte, 31 de octubre de 2015
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha assenyalat avui sobre les negociacions per tancar una confluència catalana d’esquerres que “la gent vol aquest acord, el desitja, és el que la nostra militància però també els nostres votants volen”. Per això, ha subratllat, “estem abocats a que això sigui possible”. En el marc d’un Consell Nacional extraordinari de la formació per informar de l’estat de les converses amb Barcelona en Comú, ICV i Podem, Nuet ha demanat “flexibilitat, pluralitat i comprensió” a totes les forces implicades en les negociacions, i ha defensat que “cap actor polític pot quedar relegat”.

“Tothom és imprescindible”, ha subratllat Nuet, que ha assenyalat que “tothom ha de cedir una mica”. Tanmateix, ha destacat, “l’aposta central, què és la confluència catalana per la qual tant hem lluitat, ja s’ha aconseguit” i, per tant, s’ha mostrat “convençut” de que es podran tancar “serrells importants” que encara queden per acordar.

Sobre aquests, el coordinador general d’EUiA ha indicat que es tracta “d’elements programàtics centrals que s’han d’ajustar, perquè formen part del què som, del discurs polític”, així com les metodologies d’elecció dels candidats i les llistes, que “han de ser transparents i democràtiques”. “Estem convençuts de que això es farà be i que podrem tenir un acord de llista”, ha mantingut.

En previsió de poder tancar l’acord de confluència la propera setmana, EUiA preveu celebrar un referèndum entre la seva militància per a validar el pacte el proper dimecres 4 d’octubre. “Si es donen aquestes condicions, la direcció nacional d’EUiA defensarà el sí a l’acord”, ha dit Nuet, que ha afegit que “si aquestes condicions fossin alterades i hi haguessin decisions equivocades, no podríem participar en aquests errors i per tant tenim els papers preparats per presentar la Unitat Popular”, la candidatura en què es presenta Izquierda Unida i que encapçala Alberto Garzón com a candidat a la presidència del govern.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Consell Nacional extraordinari d'EUiA, aquest dissabte.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA