www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA celebrarà la seva 7a Assemblea Nacional els propers 22 i 23 d’octubre
Els documents de l’Assemblea seran públics i qualsevol ciutadà podrà fer-hi aportacions via ‘online’
Dissabte, 09 de abril de 2016
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El Consell Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa ha aprovat avui la convocatòria de la 7a Assemblea Nacional de la formació, que tindrà lloc els propers 22 i 23 d’octubre d’aquest 2016, així com el calendari, normes i reglament, i les ponències per l’elaboració dels documents que se sotmetran a debat. El document s’ha aprovat per 51 vots a favor, 4 abstencions i cap vot en contra. La 7a Assemblea d’EUiA definirà la línia política a seguir per la formació en els propers quatre anys, i renovarà, si s’escau, els òrgans de direcció.

Nuet aposta per un nou subjecte polític mobilitzador i guanyador, “que planti cara a les polítiques de dretes”

“La intenció és actualitzar la nostra política en un moment determinant i crucial”, ha assenyalat el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, que ha destacat com a “temes centrals” del debat que s’abordarà els processos de confluència i “l’aposta decidida per un projecte nacional i social al servei de que la gent visqui millor”. “És un moment determinant per a poder enllestir a Catalunya un nou subjecte polític que planti cara a les polítiques de dretes i pugui guanyar les eleccions al Parlament basant-se en el programa de la mobilització social”, ha apuntat Nuet.  “Refermarem l’aposta decidida per un projecte social i nacional que de cap de les maneres permeti que les polítiques socials puguin seguir degradant-se”, ha sentenciat.

Un cop aprovats els documents per un Consell Nacional que se celebrarà abans de l’estiu, aquests s’enviaran a tota l’afiliació d’EUiA i començarà el procés de debat a les assemblees de base. Qualsevol ciutadà, no només els afiliats i les afiliades, podrà fer-hi aportacions via ‘online’, i fins i tot presentar esmenes a través de l’assemblea d’EUiA del seu territori o sector. Ara bé, només podran votar les esmenes les persones que constin al cens definitiu d'afiliació. Els documents de l’assemblea seran públics i per tant consultables per a tothom que ho desitgi.

Donada la situació política, amb una possible convocatòria d'eleccions generals pel 26 de juny, el calendari de la 7a Assemblea podria patir modificacions d'algunes setmanes.

EUiA participarà a l’11a Assemblea Federal d’IU

En la reunió del Consell Nacional d’EUiA també s’ha informat sobre el procés assembleari d’Izquierda Unida, que té convocada la seva 11a Assemblea federal els dies 4 i 5 de juny. Serà en una pròxima reunió prevista pel maig quan el Consell Nacional d’EUiA aprovi el mètode de participació a l’Assemblea Federal de la formació germana. Llavors també escollirà la delegació d’EUiA que hi participarà i definirà l’aportació política de la formació a l’11a Assemblea Federal d’IU. Aquest full de ruta ha estat aprovat per unanimitat al Consell Nacional d’avui.

El CN ha aprovat també fer una resolució de rebuig dels atacs feixistes al CSO L'Obrera de Sabadell.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
6a Assemblea d'EUiA celebrada el juny del 2012 a la Fira de Sabadell.

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, intervenint al Consell Nacional.

Reunió del Consell Nacional per convocar la 7a Assemblea d'EUiA.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA