www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
IU exigeix la "paralització immediata" de la negociació del TTIP i la compareixença de Malmström i Bercero
La portaveu d’Izquierda Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, assenyala que els documents filtrats confirmen que el TTIP “és un assalt a la nostra democràcia”
Dilluns, 02 de maig de 2016
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La portaveu d’Izquierda Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha reclamat avui que la Comissió Europea ha de "paralitzar immediatament" les negociacions del Tractat Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (TTIP) entre la Unió Europea i els Estats Units després de la publicació aquest dilluns dels TTIPLeaks, i ha exigit ​​la compareixença de la comissària de Comerç, Cecilia Malmström, i del cap negociador de la UE, Ignacio García Bercero, en el pròxim ple. "Els documents filtrats són la confirmació per escrit de les coses que venim denunciant des de fa dos anys. El TTIP és un assalt a la nostra democràcia i tant Malmström com García Bercero tenen l'obligació d'explicar totes les seves mentides", ha dit.

Malmström, en una entrada al seu bloc, ha intentat restar-li importància a les filtracions assegurant que el que s'ha publicat és una posició de màxims per part dels EUA i que la UE no permetrà que es rebaixin els estàndards comunitaris. En la mateixa línia, García Bercero ha afirmat que els documents són només propostes. Albiol ha rebutjat aquestes explicacions perquè "no són creïbles", ja que tots dos "s'han entestat a desmentir, per exemple, que les denominacions d'origen no es veurien amenaçades, i ara llegim totes les restriccions que volen posar els EUA".

"En una negociació d'aquesta envergadura -ha afegit-, poc importa que la dels EUA sigui una posició de màxims, perquè no tenim cap dubte que la UE es plegarà i acabarà cedint". En qualsevol cas, ha dit, "no és una qüestió de si una negociació és millor o pitjor", sinó que "ens enfrontem a un tractat de lliure comerç que rebutgem de ple perquè el seu únic objectiu és posar els interessos de les grans empreses a banda i banda de l'Atlàntic i els seus comptes de resultats per sobre dels nostres drets".

L'eurodiputada creu que "el raonable i democràtic" és que la Comissió Europea "paralitzi immediatament les negociacions" i que doni explicacions al Parlament. "Ha arribat el moment que Malmström i García Bercero posin les cartes sobre la taula i responguin a les nostres preguntes. Aquest tractat no pot seguir endavant", ha dit.

Albiol s'ha felicitat perquè la pressió sobre el TTIP està augmentant i ha cridat a "seguir organitzant-se i mobilitzant", a "seguir dient ben alt que no volem aquest tractat" i "augmentar la pressió perquè a la Comissió Europea no li quedi més remei que fer marxa enrere i enterrar d'una vegada per sempre el TTIP".


Imprimir compartir, comunitats virtuals
La portaveu d'Izquierda Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, en una imatge d'arxiu // E.P.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA