www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
La militància d’EUiA dóna suport a la candidatura a la direcció d’IU encapçalada per Alberto Garzón amb el 85,3% dels vots
Al conjunt de l’Estat, la llista ‘Una IU per a un nou país’ ha rebut també l’aval majoritari amb un suport del 75,4%
Dilluns, 30 de maig de 2016
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La militància d’Esquerra Unida i Alternativa ha donat suport amb el 85,3% dels vots a la candidatura encapçalada per Alberto Garzón, ‘Una IU per a un nou país’, per als òrgans de direcció d’Izquierda Unida. La consulta, celebrada els passats 26, 27 i 29 de maig, forma part de la darrera fase de la XI Assemblea Federal d'IU, la plasmació presencial definitiva de la qual tindrà lloc els propers dies 4 i 5 de juny a Madrid. La votació ha servit per escollir el nou Consell Polític Federal d’IU, el màxim òrgan entre assemblees.

La militància d’EUiA ha pogut escollir entre tres candidatures a la direcció i les ponències polítiques que aportaven: ‘Una IU per a un nou país’, liderada per Alberto Garzón (85,3% dels vots); ‘IU sí, amb més força’, encapçalada per l’eurodiputada Paloma López, que ha rebut el 12,9%; i ‘Revolució Democràtica per a una esquerra guanyadora’, liderada per Tasio Oliver, que ha obtingut l’1.8% dels vots.

A nivell estatal, la candidatura encapçalada per Alberto Garzón ha estat la més votada amb el 75,4% dels suports, mentre que la liderada per l’eurodiputada Paloma López ha obtingut el 20,8%; i la llista de Tasio Oliver, el 4,6%. El document polític amb més suport ha estat també el de ‘IU per un nou país’, amb el 76,6% dels vots; seguit pel d’‘IU sí, amb més força’, amb el 19,6%; i de ‘Revolució Democràtica per a una esquerra guanyadora’ , amb un 3,8%. La participació ha estat del 40,2%.

Les votacions es van fer via online els passat 26 i 27 de maig, i ahir diumenge dia 29 de forma presencial.  


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Alberto Garzón compareix en roda de premsa al Congrés, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA