www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Catalunya Sí Que es Pot impulsa un homenatge als treballadors i treballadores del Parlament represaliades pel franquisme
L’acte se celebrarà el proper dimarts 19 de juliol a les sis de la tarda
Dimarts, 12 de juliol de 2016
Imprimir compartir, comunitats virtuals


A iniciativa de Catalunya Sí Que es Pot i del portaveu del grup en temes de memòria històrica, Joan Josep Nuet, el proper dimarts 19 de juliol a les sis de la tarda el Parlament de Catalunya celebrarà un homenatge als treballadors i treballadores de la Cambra que van ser represaliades i afusellades per la dictadura franquista.

L’acte se celebra amb motiu del 80è aniversari de l’aixecament militar contra la Segona República espanyola, una efemèride en la qual es duran a terme diversos actes de record i memòria a la resistència republicana contra el cop d’estat i la posterior dictadura.

A l'acte hi assistiran familiars dels diputats i dels treballadors del Parlament de l'època republicana, i el conduirà la periodista Gemma Ruiz. S'hi faran lectures dramatitzades, entre d'altres, d'acords molt simbòlics del Parlament republicà, de fragments dels dietaris dels presidents Tarradellas i Irla, de la carta del darrer president del Parlament a l'exili, Francesc Farreras i Duran, i d'un testimoni de la vida quotidiana del Parlament durant els bombardejos. Intèrprets del conservatori del Liceu cantaran 'L'emigrant' i 'Damunt de tu, només les flors'.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Sessió inaugural del Parlament el 6 de desembre de 1932, amb Lluís Companys a la presidència i Francesc Macià al banc del govern, dret // Parlament de Catalunya.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA