www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
ICV-EUiA adverteix que per garantir la cohesió nacional i social cal superar la crisi econòmica
Pel candidat de la coalició, Joan Herrera, la d'enguany és una "Diada especial" i demana una reforma constitucional en profundidat i consensuada des de Catalunya
Dissabte, 11 de setembre de 2010
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El secretari general d’ICV i candidat de la coalició ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, ha advertit que la cohesió nacional a la qual ha d'aspirar Catalunya  "és indissociable" de la "cohesió social" i per tant, la cohesió nacional passa per superar la crisi econòmica."És una diada especial perquè hi ha dues circumstàncies que la fan atípica: el repte nacional després d'una sentència que trenca no només l'Estatut sinó el pacte constitucional i per la crisi econòmica que pot afectar a la cohesió social", ha afirmat el candidat de la coalició. Herrera ha encapçalat la tradicional ofrena floral al monument a Rafael Casanova de Barcelona en motiu de l’Onze de Setembre i ha estat acompanyat pel coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, i el líder d’ICV, Joan Saura.

Herrera ha apostat també per una “reforma constitucional en profunditat” i feta “amb el consens des de Catalunya” amb l’objectiu de canviar “l’statuts quo” i “el trágala” que ve de Madrid. També ha reclamat “la necessitat d’un nou pacte constitucional amb l’estat que ens faci avançar i que no ens faci caure en falses sortides endavant ni tampoc en el manteniment de l’statuts quo”.

Després de l’ofrena floral, els líders de la coalició s’han desplaçat fins a la plaça de la Cascada del Parc de la Ciutadella on s’ha fet l’acte commemoratiu en motiu de l’Onze de Setembre. La llengua catalana ha estat l’eix bàsic d’aquest acte.

Ofrena Floral a la tomba de Rafael Casanova

Un altre dels escenaris de la Diada és Sant Boi de Llobregat on hi ha la tomba de Rafael Casanova. La diputada d’EUiA, Mercè Civit, ha participat a l’ofrena floral de la formació acompanyada de la responsable de la formació al Baix Llobregat, Idoia Baixench.

Salvador Allende, l’altre protagonista

L’Onze de Setembre és també el dia que es commemora la mort del que va ser president de Xile, Salvador Allende. Per recordar la seva figura, una representació d’EUiA de Barcelona encapçalada per la seva coordinadora i delegada de salut a l’Ajuntament de Barcelona, Isabel Ribas, ha assistit a l’acte celebrat a la plaça Salvador Allende del districte d’Horta Guinardó. Enguany s’ha commemorat el 40è aniversari de la seva elecció com a president de Xile. L’acte ha comptat, també, amb la presència del candidat d’ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera.

Celebració de l'Eid

Al migdia, el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, i la responsable de l'àrea de Solidaritat i Pau, Àngels Tomàs, s'han desplaçat fins al barri de Gràcia per celebrar amb la comunitat palestina l'Eid o també conegut com la fi del Ramadà. Tots dos han dinat amb comunitat i han commemorat, també, la Diada nacional de Catalunya.


Imprimir compartir, comunitats virtuals

Jordi Miralles, Joan Herrera i Joan Saura fent l'ofrena floral als peus del monument a Rafael Casanova

La diputada d'EUiA, Mercè Civit, juntament amb la responsable de la formació al Baix Llobregat, Idoia Baixench, a Sant Boi de Llobregat

Homenatge a Salvador Allende a Barcelona

Dinar amb la comunitat palestina per celebrar la diada i la fi del Ramadà


 Documents relacionats
Descargar
Divendres, 10 de setembre de 2010

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA