www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
El Congrés rebutja anul·lar la sentència contra Companys
Els vots del PSOE i el PP impedeixen que prosperi la moció presentada per ERC, IU i ICV
Dimecres, 15 de setembre de 2010
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El Congrés dels Diputats ha rebutjat una moció presentada pel grup parlamentari d’Esquerra Republicana, Izquierda Unida i Iniciativa per Catalunya-Verds on s’instava al govern a anul·lar la sentència contra l’expresident de la Generalitat, Lluís Companys, i a ampliar la Llei de la Memòria Històrica.

La moció s’ha votat en dues parts, i totes dues han estat rebutjades. D’una banda, es demanava al govern espanyol la nul·litat de la sentència que va condemnar a mort a Companys. En aquest punt s’ha comptat amb el suport de CIU, PNB, IU-ICV i diversos membres del grup mixt. Els vots en contra del PSOE, el PP, Unión Progreso y Democracia i UPN han impedit, però, que prosperés al·legant que la il·legitimitat dels processos que ja recull la Llei de la Memòria Històrica està per damunt de qualsevol nul·litat.

El segon punt de la moció demanava la modificació de la Llei de la Memòria Històrica i ha estat rebutjat amb els vots en contra de PSOE, PP, Unión Progreso y Democracia, UPN i l’abstenció de CIU.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Ofrena d'EUiA a la tomba de Lluís Companys de l'any passat.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA