www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
ICV-EUiA defensa “anar més enllà en polítiques socials” en un acte sectorial sobre Drets Socials
Miralles diu “que cal fer front al dèficit social i posar a l’horitzó les polítiques per l’autonomia i la igualtat d’oportunitats”
Dimecres, 10 de novembre de 2010
Imprimir compartir, comunitats virtuals


ICV-EUiA ha celebrat aquest matí un acte sectorial sobre Drets Socials en què el cap de llista d’ICV-EUiA a les pròximes eleccions catalanes, Joan Herrera, i el candidat número 3 de la coalició, Jordi Miralles, acompanyats per les diputades Mercè Civit i Laura Massana, han presentat els eixos del programa d’ICV-EUiA en l’àmbit de polítiques socials. En l’acte també s’ha fet un debat amb representants de diverses entitats socials, sobre diverses qüestions com: drets socials, pobresa, universalització dels serveis socials, promoció de l'autonomia personal i la vida independent, infància i adolescència, i famílies i gent gran.

En la seva intervenció, Miralles s’ha referit a l’acte com una “trobada de gent compromesa durant tot l’any amb les qüestions socials, les persones, el país i  la millora de l’autonomia de les persones i la igualtat d’oportunitats. El també portaveu d’ICV-EUiA a la Comissió de Benestar i Immigració del Parlament, ha explicat que per a ICV-EUiA hi ha dos compromisos forts a l’hora d’abordar la crisi: per una banda, la creació d’ocupació, ja que, segons el dirigent d’esquerres, “sense dret al treball garantit no hi ha llibertat,” i d’altra banda, les polítiques socials. Per a Miralles, aquests dos compromisos representen dos models que es poden veure tant comparant la gestió de Govern dels 23 anys de CiU i dels 7 anys de Govern d’esquerres, així com contrastant els programes electorals d’ICV-EUiA amb els de les altres forces politiques i, especialment, amb els de les forces conservadores.

Miralles ha remarcat que ICV-EUiA “defensa la igualtat d’oportunitats i l’autonomia de les persones”, i ha denunciat que “la dreta es vol embolcallar cínicament en la paraula llibertat". En aquest sentit, ha assegurat que "la llibertat de la dreta passa només per aquells que tenen recursos per utilitzar els serveis privats i per aconseguir bonificacions fiscals que engreixen els serveis privats i que van en detriment de les polítiques públiques i dels serveis socials, que són el que garanteix la igualtat d’oportunitats i l’autonomia de les persones."

El candidat d’ICV-EUiA ha afegit que hi ha molts indicadors a Catalunya que marquen que “s’han de millorar i empènyer les polítiques d’igualtat d’oportunitats i d’autonomia a les persones” i ha lamentat que hi hagi, a la nostra societat, un pensament  dominant en moltes matèries que tenen a veure amb la política econòmica pel que “quan es parla de dèficit sempre es relacioni aquest amb el dèficit econòmic”.”Molt poques vegades es parla dels dèficits socials”, ha subratllat Miralles.” El diputat ha emfatitzat que “si hi ha dèficit econòmic és perquè el Govern de la Generalitat ha fet coses en els darrers set anys, pel que es necessiten  més recursos d’aquells que més tenen i més guanyen, a fi de seguir impulsant les polítiques públiques”. “És curiós que les forces conservadores plantegin que calen més polítiques d’atenció a les persones però alhora demanin que es retallin més impostos”, ha comentat Miralles que s’ha preguntat d’on sortiran els recursos econòmics per incrementar les polítiques públiques si es retallen impostos.

Finalment, Miralles ha exposat que ICV-EUiA vol fer front al dèficit social i que el Govern d’esquerres ha actuat en aquest sentit però que “ara cal anar més enllà”. El candidat ha dit que el Govern catalanista i d’esquerres ha hagut de fer front a aquest dèficit social perquè "durant 23 anys hi va haver una manera especial de tractar l’atenció a les persones i a les famílies  que omplia grans titulars i eslògans institucionals però que situava Catalunya a la cua d’Europa en polítiques socials en matèria d’atenció a la gent gran, a la infància, a la diversitat i  a la dependència". “Cal canviar de tendència i posar a l’horitzó polítiques socials per autonomia i la igualtat d’oportunitats”, ha sentenciat Miralles.


Imprimir compartir, comunitats virtuals


© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA