www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet preguntarà a la ministra d’exteriors si el govern espanyol té intenció de condemnar la violència exercida pel Marroc sobre el poble sahrauí
El senador d’EUiA insisteix que només la denúncia de la comunitat internacional pot aturar aquesta “barbàrie”
Dijous, 11 de novembre de 2010
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El senador d’EUiA, Joan Josep Nuet, preguntarà durant sessió del Senat del proper dimarts 16 a la ministra d’exteriors, Trinidad Jiménez, en relació al conflicte del Sàhara i, més concretament, sobre si “el govern espanyol té intenció de condemnar la violència exercida per la policia i l’exèrcit marroquí davant la protesta pacífica i civil del poble sahrauí”.

Nuet denuncia el silenci de la comunitat internacional i del govern espanyol a l’hora de condemnar els atacs al poble sahrauí durant el desallotjament del campament Gdeym Izik i a la mateixa ciutat de Al- Aaiún, i el bloqueig comunicatiu i informatiu que s’està exercint a la zona. El senador creu que si es segueix amb aquesta dinàmica i la comunitat internacional no intervé, serà difícil avaluar les conseqüències d’un conflicte que pot arribar a desestabilitzar el conjunt de la regió. “Els crims perpetrats no poden quedar impunes, s’ha d’obrir una investigació que busqui als seus responsables i a qui va donar l’ordre d’obrir foc”, opina Nuet.

El senador d’EUiA recorda que el poble sahrauí només reclama una millora de les seves condicions de vida, que s’aturi la repressió del Marroc al Sàhara Occidental contra els activistes i el poble sahrauí i, finalment, que el Marroc compleixi amb les resolucions de l’ONU que insten a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació. Un referèndum, recorda Nuet, que el regne alauita impedeix des de fa anys ja que vol annexionar la regió.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El senador d'EUiA, Joan Josep Nuet.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA