www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Miralles reivindica que les properes eleccions són una “nova expressió de la lluita de classes”
ICV-EUiA aplega més de 300 persones en l’acte del món del treball a L’Hospitalet
Dimecres, 24 de novembre de 2010
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El número 3 d’ICV-EUiA a les eleccions, Jordi Miralles, ha apel•lat a la mobilització i el suport de la gent treballadora i d’esquerres davant els comicis del 28-N, unes eleccions que “són una nova expressió de la lluita de classes” a la qual no es pot renunciar. Davant unes 300 persones aplegades a La Farga de l’Hospitalet, Miralles ha dit que la coalició té “l’autoritat” per demanar a la gent treballadora “que retorni el suport” que ICV-EUiA els va donar durant la vaga general i ha recordat que, a dia d’avui, votar PSC no suposa “una modificació de les condicions de la crisi” ni tampoc “parar la dreta”, sinó que significa obrir la possibilitat real que el PP arribi a Madrid. “La primera estació per coronar una majoria de dretes a Espanya és Catalunya”, ha dit Miralles.

El coordinador general d’EUiA ha dit que la coalició és la garantia per modificar “polítiques errònies”, i detectar i canviar les causes de la crisi perquè sinó se seguirà castigant a la classe treballadora. Miralles ha criticat el “gir conservador” del govern espanyol que, enlloc de dur a terme les reformes necessàries, ha deixat de banda les persones per seguir el dictat dels mercats”. “Els mercats i els qui els orienten són insaciables”, ha dit Miralles, “i si abans podien devaluar la moneda, avui el que devaluen és la societat”. Davant aquesta situació, Miralles planteja dues opcions: la dreta de CiU o l’esquerra que representaa ICV-EUiA

De la seva banda, el cap de llista d’ICV-EUiA a les eleccions, Joan Herrera, ha fet una crida als votants d’esquerres desencantats amb la política de retalls de Rodríguez Zapatero i ha afirmat que votar ICV-EUiA és la millor forma de castigar Zapatero. El candidat ha demanat el vot perquè “ICV-EUiA és avalar una sortida justa, solidària i ecològica a la crisi. Votar Iniciativa Verds-Esquerra Unida té una doble utilitat: dir no a les polítiques de Zapatero i impulsar una sortida justa, solidària i ecològica a la crisi”. “A aquestes eleccions, després de que Montilla renunciés al Govern d’esquerres, com podem estirar les orelles a Zapatero? Votant a les esquerres i avui l’esquerra és Iniciativa”, ha afegit.

A l’acte, on també han intervingut Lluís Esteve, tinent d’alcalde d’Educació de l’Hospitalet, i Alfonso Salmeron, número 13 d’ICV-EUiA a les eleccions i portaveu de la coalició a l’Hospitalet de Llobregat, que ha emplaçat als assistents a treballar de cara el dia de les eleccions amb la mateixa força que ho van fer el dia de la vaga general. Salmerón els ha demanat que es converteixin en “activistes de l’esperança” que representa la coalició i ha instat a la gent d’esquerres desencantada i als abstencionistes a que “deixin de tenir por de votar l’altra esquerra” que representa ICV-EUiA.

Intervencions dels responsables del món del treball de la coalició

La responsable del món del treball d’EUiA, Núria Lozano, ha apel•lat al suport de la gent treballadora per mobilitzar l’electorat d’esquerres des d’avui i fins diumenge. Lozano ha dit que els treballadors “no volem la Catalunya de l’Alicia en el país de las Pesadillas” que representa el PP, ni tampoc la Catalunya millor que rics i poderosos estan esperant “amb els seus somriures fatxendes que només serà millor per ells”. A l’acte també ha intervingut Josep Torrecillas, responsable de l’àrea del treball d’ICV. A l’acte hi han assistit treballadors de COMESA, empresa afectada per un ERO que vol deixar sense feina els 277 treballadors de la planta de la Zona Franca. Un representant sindical ha estat convidat a prendre la paraula (a la fotografia).

Manifest de suport dels sindicalistes

La coalició ICV-EUiA ha presentat un manifest signat per 400 sindicalistes que donen suport a la llista que encapçala Joan Herrera. El manifest defensa una sortida de la crisi sense retallades socials i allunyada de les polítiques del govern central.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Jordi Miralles

Joan Herrera en primer pla i Mercè Civit

Assistents a l'acte

Alfonso Salmeron

Núria Lozano


El representant dels treballadors de COMESA.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA