www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Herrera adverteix a CiU que farà una oposició bel·ligerant davant qualsevol temptativa de retallades socials
ICV-EUiA resisteix “el desgast” del Govern d’Entesa i aconsegueix 10 escons al Parlament de Catalunya
La coalició obté 8 escons per Barcelona, 1 per Tarragona, 1 per Girona, i perd el de Lleida
Diumenge, 28 de novembre de 2010
Imprimir compartir, comunitats virtuals


ICV-EUiA s’ha convertit en la formació que millor ha resistit el “desgast” que ha suposat formar part del Govern d’Entesa durant els últims 4 anys i ha demostrat ser una “força consolidada”. Així ho expressat el candidat d’ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, un cop confirmats els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya que atorguen a la coalició roig i verda 10 escons, dos menys que al 2006, i es converteix en la quarta força del Parlament de Catalunya per davant d’ERC en nombre de vots. ICV-EUiA ha obtingut 8 escons per Barcelona, un per Tarragona i un per Girona. Francesc Pané, candidat per Lleida, ha perdut l’escó que va aconseguir fa 4 anys.

Herrera ha advertit a CiU que la coalició farà “una oposició seriosa, des del rigor i el diàleg” però que serà “bel·ligerant” davant de qualsevol temptativa de retallades socials i de caminar cap a l’opacitat. El candidat ha refermat el seu compromís de continuar treballant pels drets socials i laborals i per fer dels conflictes mediambientals una de les seves prioritats. Herrera també ha destacat que una altra de les prioritats serà també recuperar l’escó perdut per Lleida.

El secretari general d’ICV ha agraït, també, el suport de tots els votants de la coalició i els ha dit que “serem dignes de la vostra confiança” i que demà es posarà a treballar “per un futur més just, ètic i equitatiu”. “El futur de l’esquerra comença demà mateix”, ha dit Herrera que també ha qualificat de bona notícia que la participació s’hagi incrementat en 3 punts respecte al 2006.

El Parlament de Catalunya queda configurat de la següent manera: CiU, 62 escons; PSC, 28; PP, 18; ICV-EUiA, 10 escons; ERC, 10 escons; Solidaritat per a la Independència, 4 escons, i Ciutadans 3.Imprimir compartir, comunitats virtuals
© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA