www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Miralles: “Retardar l’edat de jubilació és una mesura antisocial i insolidària”
El líder d’EUiA assenyala que s’incrementi l’estructura d’ingressos enlloc d’aplicar retallades
Dilluns, 24 de gener de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA i diputat al Parlament ha parlat aquesta tarda en roda de premsa sobre la votació de demà al Congrés dels Diputats de les noves recomanacions del Pacte de Toledo impulsades per PP, CiU i PSOE, pel que ha defensat el sistema públic de pensions i ha recordat que ICV-EUiA, IU, ERC i BNG voten en contra. Retardar l’edat de jubilació és una mesura antisocial”, ha assegurat Miralles, alhora que ha remarcat que diversos estudis confirmen que es produirà una pèrdua de poder adquisitiu en els pensionistes. A més, “és una mesura insolidària tenint en compte els quatre milions d’aturats que hi ha actualment al país”, ha afegit.

D’altra banda, Miralles ha afirmat que és una fal•làcia que el 2030 no hi hagi recursos per pagar les pensions ja que el fons de pensions gaudeix de bona salut i s’ha incrementat el fons de reserva. “Es parla de retallades però no d’incrementar l’estructura d’ingressos a través d’un augment de les cotitzacions, de l’ocupació, i del combat del frau fiscal i de l’economia submergida”, s’ha queixat el dirigent d’esquerres.

El líder d’EUiA ha dit que està d’acord amb què s’augmenti la vida laboral de manera voluntària però  ha demanat que es limitin les prejubilacions d’empreses que presenten beneficis.

“Ens oposem frontalment a la ´bancarització´ de les caixes”

Miralles ha fet referència a declaracions del vicepresident del Govern espanyol, Afredo Pérez Rubalcaba, en què ha dit que aquesta setmana es produirà un “acelerón” en la reforma de les caixes. “Aquest acelerón´ és una ´privatización´ amb el que es vol fomentar els plans de pensions privats”, ha afirmat Miralles. “El que es busca és fer saltar pels aires el model de caixes que coneixem, cosa que tindria un efecte molt negatiu per a Catalunya”.”Si el responsables de la crisi econòmica és el sector financer el que s’ha de fer és tot el contrari: crear una banca pública i que l’Estat intervingui en aquelles entitats a les quals injecta diners públics ocupant llocs als seus consells executius de les entitats i determinant cap a on s’ha de dirigir el crèdit (cap a PYMES, autònoms i famílies)

Miralles ha preguntat al Govern de Catalunya, i concretament al conseller d’Economia, si defensarà el model de caixes actual.

El coordinador general d’EUiA ha critica també la reiterada defensa de la privatització de la Sanitat i dels interessos de la patronal per part del Govern de la Generalitat.

El líder d’EUiA també ha tingut paraules pel nou conseller de Salut, Boi Ruiz, del que ha dit que des de que ha pres possessió del seu càrrec “s’hauria de pensar com se li atorga la medalla al mèrit de la privatització” perquè “té una obsessió per retallar les prestacions i afavorir les mútues privades.” “Ruiz pot fer parella amb el conseller d’empresa, qui la setmana passada apareixia als mitjans com a portaveu de Nissan, defensant que s’ha de treballar més i cobrar menys.”

Respecte a les declaracions de Felip Puig en què el nou conseller d’Interior ha dit que quan el Departament el dirigia ICV-EUiA existia la impunitat al delicte, Miralles s’ha referit a Puig com el “conseller del ressentiment que apareix com la mà dura del sector social i moviments socials però que té guants de seda amb la delinqüència dels poderosos.”

Finalment, Miralles ha dit que EUiA lamenta que el PP torni a aparèixer com a “hooligan” quan es parla del català, referint-se a les declaracions de Rajoy quan s’ha començat en llengües cooficials al Senat, en què ha dit que “en un país normal això no passaria”. Així mateix, Miralles ha atribuït a la ignorància o a la mala fe les declaracions d’Arenas. “Sempre que s’apropen eleccions el PP recorre a la catalonofòbia” ha sentenciat Miralles.Imprimir compartir, comunitats virtuals

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA