www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mercè Civit qüestiona el conseller Mena per creure "inevitable" la deslocalització de Yamaha
La portaveu d’EUiA i diputada, encarregada dels temes d’indústria al grup parlamentari d’ICV-EUiA, es reunirà demà amb una representació del comitè d’empresa
Dimecres, 26 de gener de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Assabentada avui de la decisió de la multinacional japonesa Yamaha de tancar la planta de Palau–solità i Plegamans (Vallès Occidental), que compta amb una plantilla de 430 treballadors, la portaveu d’EUiA i diputada, Mercè Civit, ha declarat que “és impresentable i inadmissible que la multinacional anunciï el tancament de la seva fàbrica a Catalunya sense haver-ho comunicat prèviament al comitè d’empresa ni a la Generalitat” i més tenint en compte que en els darrers temps ha incrementat la producció i el personal. En paraules de Civit “la planta de Yamaha a Palau ha tingut beneficis econòmics i productius, mentre que la planta de França –on sembla que Yamaha vol traslladar la producció- té pèrdues històriques”.

La diputada d’EUiA, que ha expressat el seu suport als treballadors de Yamaha i ha anunciat que demà es reunirà a Sabadell amb membres del comitè d’empresa, també ha emplaçat al Govern català a intervenir per impedir una “deslocalització en tota regla”. En concret, Civit ha qüestionat el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, per haver declarat que el tancament de Yamaha és “inevitable”. Així, la portaveu i diputada d’EUiA, encarregada dels temes d’indústria al grup parlamentari d’ICV-EUiA, s’ha preguntat: “Com sap el conseller Mena que això és així si l’empresa no ha presentat encara cap expedient a la Generalitat?”. I ha continuat: “Com és que es compromet a recol·locar un centenar de treballadors a la planta francesa? Aquest  és el conseller que defensarà la indústria catalana?”. En opinió de Civit, el conseller de CiU  s’està saltant tots els procediments legals per poder fer un tancament d’empresa” perquè “primer l’empresa ha d’informar als representants dels treballadors i després presentar-ho davant l’autoritat laboral, que és qui decideix”. En conclusió, per a la dirigent d’EUiA “Mena defensa els interessos de les multinacionals deixant de banda als treballadors i al teixit industrial català.”


Imprimir compartir, comunitats virtuals

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA