www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Miralles diu a la convenció progràmatica municipal que la proposta d’ICV-EUiA-EPM es caracteritza pel "compromís, per les solucions i per l’esperança"
El líder d’EUiA denuncia les tisorades del Govern de CiU i acusa Mas de voler acabar amb els serveis públics universals
Dissabte, 26 de febrer de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


En la seva intervenció  al Plenari de la convenció programàtica municipal d’ICV-EUiA-EPM, que s’ha celebrat aquest matí a Barcelona,  el coordinador general d’EUiA i diputat al Parlament, Jordi Miralles, ha destacat que els elements que caracteritzen la proposta d’ICV-EUiA-EPM per a les pròximes eleccions municipals del 22 de maig són “el compromís amb les persones i el territori, les solucions, i l’esperança”. 

Pel que fa al compromís,  Miralles ha dit que “la coalició es compromet a barris, ciutats i pobles amb aquelles persones que pateixen la crisi que no han generat”. Sobre les solucions de la coalició d’esquerres, el també vicepresident d’ICV-EUiA ha apuntat que “som l’esquerra compromesa i útil que ha de donar resposta a les necessitats i problemes de la gent a través de propostes concretes, i  de transformar la realitat, per acabar d’arrel amb les injustícies, per millorar la qualitat de vida de les persones persones, per avançar en drets socials i per frenar les retallades.”.  Al parlar de l’esperança, el dirigent de la coalició d’esquerres ha alertat de què “ens trobem en un moment en què es vol instal•lar la por i la resignació, un binomi letal per qualsevol projecte comunitari i per una opció política com ICV-EUiA que necessita la participació per transformar la realitat.”

El màxim dirigent d’EUiA ha manifestat també que sempre que arriben eleccions es diu que són molt importants però ha matisat que “no és un recurs fàcil ni una frase feta. El 28-N vam anunciar que podia produir-se una involució social si arribava la dreta i que CiU tenia un programa públic; carregar contra el Govern de l’Entesa d’esquerres, i un d’ocult, les retallades socials.” I ha afegit: “Quan Mas va nomenar els seus consellers i conselleres,  a la cartera que se’ls va lliurar hi va col•locar un full on s’establia la seva obligació: canviar el model social. Mas va lliurar unes tisores i aquests consellers i conselleres han estat aplicats en les retallades. I les retallades de CiU no són ni temporals ni conjunturals. CiU té el model d’acabar amb els serveis públics universals, amb el que es passa d’un sistema universal de serveis púlics, d’autonomia personal i d’igualtat d’oportunitas a la mercantilització i privatitació dels serveis públics i a l’assistencialisme”. Miralles també ha defensat que la coalició ha de lluitar perquè la dreta no assoleixi el seu propòsit: guanyar les municipals.

En aquest sentit el líder d’EUiA ha fet una crida als futurs regidors i regidores i alcaldes i alcaldesses d’ICV-EUiA-EPM perquè no permetin que s’instal•li el model de CiU com ”l’únic possible”´i  perquè no es dobleguin davant les retallades, defensin l’Estat de Benestar, i facin polítiques pensant en les persones i el territori.

Al seu torn, el responsable de política municipal d’EUiA,regidor i cap de llista a l’Hospitalet, Alfonso Salmerón, ha explicat que a  “EUiA tenim la convicció que cal tenir en compte la greu situació de crisi als nostres municipis per ser el més útils possibles a les classes populars que viuen situacions molt complicades.”

Salmerón ha apuntat, per una banda, que a part de la crisi econòmica, financera i ambiental es viu una “crisi de representativitat de la política i de les institucions polítiques i socials”, i per una altra, que una de les primeres responsabilitats que tindran els nostres regidors i regidores serà “esdevenir els portaveus del conflicte social, que ara no s’està expressant com s’hauria de poder expressar, ja que s’expressa en el terreny de la dreta”. “Hem de ser portadors d’aquest conflicte a les institucions. Ens han intentat penjar l’etiqueta del `bonisme´, terme inventat per la dreta, i no ens l’hem de creure sortint a l’ofensiva amb la idea que aquesta coalició ha de construir ciutadania com hem fet sempre.”

Han intervingut també al plenari el secretari general d’ICV i president d’ICV-EUiA, Joan Herrera, el president d’ICV-EUiA a Barcelona i cap de llista, Ricard Gomà, la responsable d’Organització d’EPM, Assumpta Falgueras, i Joan Olóriz, cap de llista a Girona.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Jordi Miralles.

Alfonso Salmerón.

Comissió de treball.

Comissió de treball.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA