www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Miralles: "La cimera de Mas ha estat una presa de pèl per aquells que estan patint les conseqüències de la crisi"
El coordinador general de la formació i vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA qüestiona que el president del Consell Asesor del Govern, “el cobrador de les autopistes”, adoctrinés a la trobada anticrisi i l’endemà fos a la reunió de les empreses Ibex 35 amb Zapatero
Dilluns, 28 de març de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA i vivepresidebnt del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha declarat avui en roda de premsa que a la cimera anticrisi de divendres passat “el Govern d’Artur Mas ha ficat els peus a la galleda en el mètode i les conclusions”. Miralles ha dubtat si això es déu a si el president de la Generalitat té “uns mals assessors” o si Mas “parla molt de timó i no sap per on navega”. Per aquest motiu, Miralles ha emplaçat al president a “deixar clar d’una vegada el paper del seu Consell Assessor”, que considera “molt dogmàtic en les seves propostes”. I ha afegit: “No volem que s’externalitzi la política, el que ha de fer el Govern és governar”.

Per a Miralles, ha estat “una presa de pèl” el fet que “s’escalfés la cimera amb un document que després no era el document”. Per aquest motiu, el dirigent d’EUiA i vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA ha insistit que la cimera ha estat “un insult a les 600.000 persones en atur, al 1.400.000 mileuristes i persones que cobren menys de mil euros, als pensionistes que perceben 700 euros mensuals o menys, a les famílies sense cap ingrés i a les afectades per la hipoteca.”

La conclusió que treu Miralles és que les úniques propostes d’aquesta cimera són “més reforma laboral i més copagaments en justícia, educació i salut, fent derivar cap a la iniciativa privada els serveis públics”. Segons el coordinador general d’EUiA “ens venen un Consell Assessor ‘independent i de solvència’, quan aquest té ideologia i interessos”. En aquesta línia, ha criticat que el seu president, Salvador Alemany, “el cobrador de les autopistes”, divendres “adoctrinés” a la cimera i dissabte fos a la reunió entre el president Zapatero i les empreses de l’Ibex 35. “Com emissari de Mas?”, s’ha preguntat Miralles, que ha qüestionat si s’han de relacionar els interessos privats amb l’assessorament a un govern. “Això pot ser legal, però és lleig”, ha dit.

Respecte als continguts tractats a la trobada anticrisi, Miralles creu molt negatiu que de nou l’economia determini la política, enlloc d’estar al servei de les persones: “Això és el que està assumint el Govern de Mas i, per tant, que els mercats limitin la democràcia”.

Malgrat tot, Miralles ha mostrat la disposició a “arribar a compromisos al Parlament per donar alternatives als problemes de la majoria”, però també ha fet palesa la preocupació davant les recents paraules d’Oriol Pujol, qui assegura que a partir d’ara res serà igual i que potser els serveis s’han universalitzat en excés: “Aquesta és la prova de què ens volen canviar el model social. Per tant, si aquesta torna a ser la base d’una futura cimera, que no comptin amb nosaltres”, ha sentenciat el vicepresident d’ICV-EUiA al Parlament.

Davant d’un Consell Assessor “classista” i un govern “dels poderosos”, el coordinador general d’EUiA i diputat creu que “les esquerres polítiques i socials tenim l’obligació de treballar conjuntament per elaborar propostes i impulsar alternatives referents a la creació d’ocupació i les polítiques socials, industrials, fiscals i energètiques.”

Suport a la ILP promoguda pels sindicats contra la reforma laboral

Miralles també ha anunciat el suport de la formació a la ILP presentada per CCOO i UGT: “Els sindicats recolliran signatures de suport a la ILP als centres de treball i nosaltres ens hem ofert a una recollida cívica”, ha dit el dirigent d’EUiA, que ha senyalat que “tornarem a ser al costat dels sindicats, com vam fer-ho a la vaga general”, perquè “front als qui consoliden la cultura de l’acomiadament fàcil i la destrucció de llocs de treball, cal reivindicar la creació d’ocupació de qualitat”. Per a Miralles, s’ha demostrat “el fracàs” de la reforma laboral, doncs des de la seva aprovació l’atur ha augmentat.

 Pacte fiscal

Preguntat pel pacte fiscal entre Catalunya i l’Estat espanyol, Miralles ha defensat el treball unitari a la futura comissió parlamentària que s’ha de crear perquè en surti “una bona proposta per negociar amb Espanya” però també ha deixat clar que en el cas que el pacte s’ampliés, la coalició ICV-EUiA voldrà saber “què se’n fa dels recursos financers.”

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA