www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
El grup parlamentari d'ICV-EUiA diu que el de CiU és "el Govern de la insensibilitat social i la patinada permanent”
El seu vicepresident, Jordi Miralles, considera que la més “clamorosa” de les ‘patinades’ ha estat la cimera anticrisi de divendres passat, que no ha tingut en compte per res als veritables afectats
Dimarts, 29 de març de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


En la seva compareixença al faristol del Parlament, el vicepresident del grup d’ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha reiterat que la coalició roig i verda impulsarà una iniciativa front a cada nova retallada que anunciï el Govern de CiU i ha afegit que presentaran “propostes alternatives al Parlament i a la societat” acordades amb professionals i associacions d’usuaris dels serveis públics. “Convocarem jornades, sessions i trobades, com la que farem el dia 31 amb experts, professionals i usuaris per tractar sobre model sanitari i salut pública i donar respostes”, ha anunciat Miralles, que ha aprofitat per denunciar que amb les seves retallades en Salut el Govern de CiU “penalitza la malaltia” quan el que cal és protegir els drets bàsics. Pel vicepresident del grup d’ICV-EUiA, les “passes enrere” que s’estan donant pel que fa al sistema universal de protecció de la salut demostren el model que practica “el govern dels poderosos”, basat en “la reducció de serveis públics, l’assistencialisme i la privatització”.

D’altra banda, Miralles ha valorat els “cent dies d’agonia del nou Govern”, que ha qualificat com “el Govern de la insensibilitat social i la patinada permanent”. La més “clamorosa” de les ‘patinades’ que Miralles atribueix a l’Executiu de CiU és la cimera anticrisi de divendres passat. “No estem d’acord ni amb les conclusions –de fet no hi hagut acords-, ni amb la composició ni el mètode”, ha dit el diputat d’ICV-EUiA, deixant ben clar que no assistiran a una altra trobada similar: “que no ens busquin per una altra, a nosaltres no ens utilitzaran per legitimar el que no compartim i ni els uniformes ni els pactes fiscals poden amagar els seus errors i les seves patinades”.

Miralles s’ha mostrat convençut que “Mas s’ha equivocat amb aquesta cimera” i ha titllat el document del Consell Assessor del Govern de “molt dogmàtic”. El representant roig i verd creu que el president de la Generalitat “vol externalitzar la política a través del seu “classista” Consell Assessor, quan el que li toca és “governar i fer propostes”. Miralles, considera “lleig” que el president dels assessors del Govern, Salvador Alemany, “el cobrador de les autopistes”, donés “receptes” per sortir de la crisi a la cimera i l’endemà fos a la trobada entre Zapatero i les empreses de l’Ibex 35. “Tenim un govern amic dels negocis i no de les polítiques socials”, ha afirmat.

La conclusió que n’ha tret Miralles de la cimera és que ha estat concebuda per “legitimar la política de les retallades” i també “un insult” per aquells que pateixen les conseqüències de la crisi econòmica: aturats, mileuristes, afectats per la hipoteca, pensionistes, famílies sense cap ingrés... Segons Miralles al Govern de CiU no l’hi preocupen aquests col·lectius, el que va certificar a la seva cimera és que pretenen “aprofundir més en la reforma laboral i avançar cap el copagament en salut, educació i justícia.”

Així mateix, Miralles ha informat que ICV-EUiA ha demanat la compareixença de Joana Ortega, titular del Departament de Governació i Administracions Públiques, a la comissió del 7 d’abril per a què informi sobre quins plans té pels entre 15.000 i 20.000 funcionaris que la directora del Departament va apuntar que podien canviar de funció.

Preguntat per la posició d’ICV-EUiA respecte els pressupostos, el vicepresident del grup parlamentari ha explicat que plantejaran polítiques per “incrementar els ingressos” i que no acceptaran propostes que busquin “fer saltar pels aires l’estat de benestar”. Per Miralles “al costat de cada retallada hi ha una concepció” i ha posat d’exemple que Oriol Pujol consideri que els serveis s’han universalitzat en excés.

Vídeo de la roda de premsa (Canal Parlament): www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/videos

 

 

 

 

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El vicepresident del grup d'ICV-EUiA, Jordi Miralles, al faristol del Parlament.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA