www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA dóna suport a la concentració en defensa de la sanitat pública convocada pels sindicats
CCOO, UGT, SATSE, CATAC i Metges de Catalunya han triat la tarda del 14 d'abril per protestar per les retallades a Sant Jaume
Dimecres, 06 de abril de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Les mesures de retallada del Govern de CiU en matèria sanitària són una agressió gravíssima al dret a la protecció de la salut i al sistema públic de salut universal, equitatiu i solidari.

El conseller Boi Ruiz ha concretat aquestes mesures:

- Retallada del 10% del pressupost destinat a sanitat, posant en perill el sistema de salut que tenim i que sempre hem defensat.

- Retallada salarial als i les professionals del sector després de la rebaixa del 5% al conjunt dels treballadors públics. Increment d'hores, de guàrdies i massificació de treball amb el conseqüent deteriorament de la qualitat del servei, però també de la seguretat assistencial.

- Retallada de plantilles. No es cobreixen baixes ni jubilacions (llevat d'excepcions). No es contracten reforços, ni temporals ni per substitucions. No es prolonguen jornades. Es fomenten centres d'atenció primària amb gestió privada i mercantil (EBAS).

- Totes aquestes mesures tindran unes conseqüències molt negatives per als drets i les necessitat de les persones. El que pretén CiU és canviar el model de l'estat del benestar, i substituir els serveis universals i la igualtat d'oportunitats per la reducció dels serveis públics, la seva mercantilització i privatització, i el retorn a les velles polítiques assistencials.

Front aquesta situació, l’Àrea de Salut d’Esquerra Esquerra Unida i Alternativa cridem a la mobilització en defensa del sistema públic de salut. Per això donem suport a la convocatòria de concentració que han fet els sindicats CCOO, SATSE, UGT, CATAC i Metges de Catalunya  per al pròxim 14 d'abril, a les 18 hores, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Lola Castro

Responsable de l’Àrea de Salut d’EUiA


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Lola Castro, responsable de l'Àrea de Salut d'EUiA.


 Documents relacionats
Descargar
Dilluns, 04 de abril de 2011

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA