www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
El Partit de l'Esquerra Europea es reuneix a Budapest per concretar la campanya 'Iniciativa ciutadana'
Hi han participat els dirigents d'EUiA Àngels Tomás i Toni Barbarà
Dilluns, 18 de abril de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


 
El Comitè Executiu del Partit de l’Esquerra Europea (PEE) s’ha reunit aquest cap de setmana a Budapest (Hongria), una trobada que s’emmarca en el semestre de la presidència hongaresa de la UE i una setmana després de la gran manifestació convocada per la Confederació Europea de Sindicats (CES) contra les mesures d’ajust, que va aplegar a Budapest més de cinquanta mil sindicalistes.
 
Per als representants d’EUiA a la direcció del PEE, Àngels Tomás i Toni Barbarà, ha estat un encert la iniciativa de demanar als partits membres que abans de la reunió elaboressin i enviessin, per al coneixement general, un breu informe de situació en el seu país. Això ha fet que la reunió fos més àgil.
 
Quant als temes tractats, destacar la campanya ‘Iniciativa ciutadana’ que es vol començar a estendre amb actes públics en el màxim de països. Aquesta campanya desplega l’instrument de recollida d’un milió de signatures arreu de la UE demanant la constitució d’un fons europeu social pel desenvolupament ecològic i solidari. Els treballs sobre la ‘Iniciativa ciutadana’, que té com a data límit el març de 2012, per a presentar el text en el Parlament Europeu, i maig de 2013 per a la recollida de signatures, es va debatre també en la sessió plenària del Comitè Executiu, comptant amb la participació de l’inspirador de la mateixa, Francis Wurtz.
 
D’altra banda, s’han aprovat vàries resolucions, les principals, sobre el Japó i el desastre de Fukushima i sobre Líbia, amb acords molt majoritaris i textos consensuats. També es va debatre sobre Turquia i l’Orient Mitjà i es va informar de les diverses delegacions que s’han desplaçat a diferents països (Tunísia, Egipte...). De fet, l’Exeutiu va poder comptar amb la presència d’un representant de l’esquerra egípcia, Mamdouh Habashi, que va donar informació de primera mà. 
 
A continuació destaquem les principals activitats previstes pel PEE per aquest trimestre:
 
- 3 de maig, míting a París amb els tres partits que conformen el Front de Gauche, presentant la ‘Iniciativa ciutadana’.
 
- 7-8 de maig, 7a Convenció del Bloco de Esquerda (Portugal).
 
- 21 de maig, trobada de l’esquerra búlgara a Sofia amb sindicalistes i experts de la iniciativa.
 
- 22 maig Congrés del Red Green (Dinamarca).
 
- 21-22 de maig, trobada de la Xarxa de Sindicalistes a Roma.
 
- 21-22 de maig, mobilitzacions contra el G-8 a París.
 
- 10 de juny, seminari sobre Serveis Públics a Barcelona, organitzat per EUiA.
 
- 12-17 de juliol, Universitat d’Estiu del PEE a Umbria (Itàlia).
 
 
 

Imprimir compartir, comunitats virtuals

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA