www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA de Girona se solidaritza amb els treballadors de la recollida selectiva, en vaga des de fa dies
Dimecres, 20 de abril de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Els 27 treballadors que recullen cartró, envasos i vidre a la ciutat de Girona estan de vaga. Treballen per a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas i des del sindicat CCOO denuncien que cobren un 14% menys - uns 100 euros al mes - que els altres treballadors de la recollida d'escombraries de la ciutat, els de l'empresa mixta, Musersa.

L'Ajuntament està a punt d'adjudicar un nou concurs per a la recollida d'escombraries a la ciutat. La voluntat del consistori és crear una única empresa de capital mixt que s'encarregui de la gestió de tot el servei. El concurs servirà per triar el soci privat que, juntament amb l'ajuntament, impulsa la nova empresa.

Conseqüents com som amb el nostre ideari d'esquerra transformadora, les dones i els homes d'EUiA demanem a l'Ajuntament de Girona que cerqui la formula adient per materialitzar l'equiparació de les plantilles de les dues empreses actuals tant pel que fa al sou com pel que fa a  les condicions de treball, tal com ja han expressat els representants de l'ajuntament diverses vegades.

Cal agilitzar una negociació entre les possibles empreses adjudicatàries, l'Ajuntament i els treballadors perquè aquests puguin tenir una confirmació sòlida que els garanteixi l’equiparació laboral i els permeti aconseguir materialitzar una cosa tant senzilla com és el fet de cobrar el mateix sou per fer la mateixa feina.

Comunicat d'EUiA de Girona

Més informació a:

http://escombriairerondinaire.blogspot.com/2011/04/comunicat-deuia-solidaritat-amb-els.html


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Treballadors i treballadores de la neteja de Girona en vaga.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA