www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
ICV-EUiA exigeix la dimissió immediata de Felip Puig
La coalició qualifica la intervenció del 27 de maig a Plaça Catalunya de "desproporcionada i injusta" i diu que representa "el fracàs com a conseller" i recorda que s’ha qüestionat "per amplis sectors de la societat"
Dijous, 09 de juny de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


ICV-EUiA ha exigit aquest dimecres de boca del diputat i portaveu d'ICV-EUiA a la Comissió d'Interior, Jaume Bosch, "la dimissió immediata" del conseller d'interior, Felip Puig. "Per la intervenció desproporcionada i injusta i per les seves conseqüències, perquè representa el seu fracàs com a conseller i el fracàs de les seves decisions, perquè la intervenció ha estat qüestionada per amplis sectors de la societat (la Federació d'Associació de Veïns i Advocats, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Col•legi d'Advocats, el Síndic de Greuges, el Consell d'Europa i Amnistia Internacional, entre alguns que ha citat el diputat en la seva intervenció) i perquè no és un error aïllat, és fruit de la seva visió de la seguretat", ha argumentat Bosch com a les tres justificacions més importants per demanar la dimissió del màxim responsable del departament d'interior.

La coalició considera que la càrrega policial "es va fer sense preavís i sense utilització de megàfons". "Obstaculitzar no és agredir", ha dit Bosch en resposta a la intervenció inicial del conseller d'interior al mateix temps que li ha demanat que no compari els fets del 27 de maig amb els del 28 de maig amb motiu d’un grup de violents dins de la celebració de la victòria del Futbol Club Barcelona. Puig s'ha referit a la seva intervenció inicial dient que "no es pot sortir indemne d’insultar i amenaçar la policia".

"Qui avaluarà el que ha passat de forma independent?", ha preguntat Bosch al conseller al mateix temps que li ha recordat la dimissió del comitè d’ètica de la policia on hi havia membres com l'excap en fiscal anticorrupció, Jiménez Villarejo, Merche Garcia Aran i Gemma Calvet. El diputat ha recordat les Nacions Unides i el Tribunal de Drets Humans "han ressaltat sempre la necessitat de disposar de mecanismes independents d'investigació per assegurar una avaluació imparcial i exhaustiva" al mateix temps que ha dit que es "troba a faltar el Comitè d'ètica policial que vostè manté hivernat sense nomenar".

ICV-EUiA també ha criticat la planificació de l'operació policial del 27 de maig a Plaça Catalunya. En aquest sentit, s’ha preguntat al conseller si "hi va haver mediació", "qui la va fer", si "s’hauria d’haver fet uns dies abans i potser llençant alguns missatges previs a través dels mitjans de comunicació". També s’ha insistit en que “s’ha produït un allunyament d'una part de la societat dels mossos que han vist perjudicada la seva imatge i la seva relació amb la societat per culpa d'una decisió política del conseller d'interior", ha dit Bosch al mateix temps que ha indicat que una de les causes principals dels problemes que ha sorgit després d’aquesta actuació policial "és la visió de seguretat del conseller". La coalició ha indicat com eixos centrals del model de seguretat de Puig "la derogació del codi d'ètica policial, el no nomenament del comitè d'ètica policial, la supressió del programa de seguretat contra la violència masclista i l’afebliment de les funcions de les oficines de relació amb la comunitat".


Imprimir compartir, comunitats virtuals

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA