www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
La plataforma Prou retallades! reclama un referèndum perquè la ciutadania decideixi sobre el model de serveis públics
Compta amb el suport dels sindicats CCOO i UGT i del grup parlamentari d'ICV-EUiA
Dimarts, 19 de juliol de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La plataforma Prou Retallades!, que aglutina entitats socials i sindicats, ha reclamat aquest dimarts al govern català que convoqui una consulta popular perquè els ciutadans decideixin sobre el model de serveis públics que volen i han anunciat que, si no ho fa, la promouran pel seu compte. Coincidint amb la tramitació al Parlament dels pressupostos de la Generalitat per al 2011, aquesta plataforma ha fet públic un manifest que denuncia que les retallades dels serveis socials que està portant a terme l’executiu d’Artur Mas “responen a l’objectiu de dur a terme un canvi de model social de transició de la gestió pública a una privada i mercantilitzada”.

Per fer front a uns comptes que qualifiquen d’”antisocials”, les entitats agrupades entorn a aquesta plataforma demanen al Govern que “consulti la ciutadania sobre el model social que està implantant amb les retallades sobre els serveis públics i les modificacions legislatives que està impulsant”. En el manifest, anuncien mobilitzacions per a la tardor si el Govern no pren nota d’aquesta petició.

Els secretaris generals de CCOO i la UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament, que han estat presents a l’acte, han assumit la reclamació de la consulta popular i han advertit que el govern de CiU haurà de fer front a protestes al carrer si no canvia de política. El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, també ha manifestat el suport de la coalició roig i verda al referèndum, proposta que precisament va defensar recentment al Parlament.

La plataforma Prou Retallades! es planteja recórrer a la llei que regula les consultes populars a Catalunya, que emana de l’Estatut, i que preveu la possibilitat de convocar un d’aquests referèndums a través de la recollida d’un nombre determinat de firmes.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Presentació del manifest de la plataforma Prou retallades! a càrrec de la presidenta de Dempeus, Àngels Martínez Castells.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA