www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
ICV-EUiA insta PSC, CiU, PP i ERC a signar per la convocatòria d'un Referèndum per la Reforma Constitucional
Una delegació de la coalició roig i verda assisteix a la manifestació sota el lema ‘Referèndum JA’ i adverteixen que sense aquesta consulta es pot produir una "fractura democràtica"
Dimecres, 07 de setembre de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Una delegació d'ICV-EUiA encapçalada pels diputats i diputades Jordi Miralles, Mercè Civit, l’ex senador Joan Josep Nuet, Joan Herrera, Dolors Camats, Laia Ortiz, Jaume Bosch, la portaveu al Congrés, Núria Buenaventura, i el president del grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, van assistir ahir a la tarda a la manifestació convocada per la Plataforma Prou Retallades per reclamar la consulta a la ciutadania respecte la reforma de la Constitució, sota el lema "Referèndum JA".  Segons els organitzadors, la convocatòria va aplegar 20.000 persones.

Precisament, el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, va aprofitar ahir la compareixença dels senadors de designació autonòmica per instar a totes les forces polítiques catalanes amb representació a la Cambra Alta a votar a favor d'un Referèndum per la Reforma Constitucional. "Si volem podem garantir que hi hagi referèndum per evitar un marc de fractura democràtica", ha alertat el dirigent de la coalició que també ha lamentat que alguns sectors del PSOE i del PP "tinguin al·lèrgia a reformar la Constitució anquilosada en molts aspectes però en canvi consagrin les retallades".

"No és veritat que es tracti d'una reforma simple tal com diuen alguns", va dir Herrera i va advertir que els canvis que afecten a l'estat social i de dret "trenquen el consens constitucional" que es va produir el 1978 amb la participació de partits com el PSUC o CiU i que els seus representants d'avui han estat exclosos de la negociació. "És curiós com el 78 amb circumstàncies difícils es va arribar a un consens que avui es trenca", va afegir.

Per a Herrera, "ser europeistes vol dir plantejar instruments per governar els mercats no agenollar-se" per la qual cosa va lamentar que s'ubiqui en la "vessant ideològica de les polítiques neoliberals la Constitució". "És un exercici de temeritat política, democràtica i econòmica", va assegurar.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Nuet, Civit, Miralles, Herrera, Ortiz i Gomà a la pancarta pro-referèndum de la coalició ICV-EUiA.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA