www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
"EUiA defensa la suma i la unitat"
El Consell Nacional de la formació aprova un document amb el posicionament polític per a les pròximes eleccions del 20-N
Dijous, 22 de setembre de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Document aprovat pel Consell Nacional d’EUiA el 21 de setembre de 2011

 

El darrer Consell Nacional d’EUiA, del mes de juliol, analitzàvem com l’aliança CiU+PP suposa un canvi de model social i un retrocés per a la democràcia a Catalunya, alertàvem del perill de l’avenç de la dreta extrema i del populisme –social i electoral- a l’Estat espanyol, i afirmàvem que les polítiques socials i econòmiques del Govern del PSOE per donar sortida a la crisi estaven fracassant.

Aquest estiu hem pogut veure un nou atac del govern de CiU als drets socials amb la reforma de la RMI i la criminalització de les persones amb menys recursos. Han continuat els tancaments dels serveis nocturns dels CAP. I pel que fa a l’inici del curs escolar, amb la sentència del TSJC es qüestiona el model d’immersió lingüística, hi ha una hora menys pels alumnes de l’escola pública, menys mestres i més alumnes, i es dóna un pas enrere en l’etapa 0-3.

El Govern Zapatero ha aprofitat l’estiu per a retallar drets democràtics, socials i nacionals. La nova reforma laboral, que suposa més precarietat laboral pel jovent amb l’ampliació del contracte de formació i més precarietat en general amb la legitimació del l’encadenament de contractes. El cop a la Constitució pactat pel PSOE i el PP pretén constitucionalitzar l’objectiu dels mercats i fer saltar per l’aire l’estat del benestar. És un pas enrere en la democràcia perquè no es consulta la ciutadania i una mesura centralista que limita l’autogovern.

És en aquesta situació que EUiA defensa la necessitat de canvis en les polítiques. Les nostres prioritats programàtiques electorals i per la mobilització són: la lluita per l’ocupació i la seva qualitat; la defensa dels serveis públics; una nova fiscalitat progressiva, la defensa de la democràcia i l’aprofundiment de l’autogovern de Catalunya.

Les properes eleccions generals són un repte important per avançar en aquestes polítiques. El proper 20-N és moment de reforçar l’espai d’ICV-EUiA davant un PSC que ha optat pel continuisme d’unes polítiques fracassades del president Zapatero i l’actual aposta de front nacional proposat per ERC, que pot donar més hegemonia a CiU.

La coalició ICV-EUiA ha de donar solucions a tot allò que preocupa a la ciutadania i activar la base social i electoral d’esquerres. També és molt important que IU pugui sumar amb d’altres forces d’esquerra i tinguin uns bons resultats electorals. 

EUiA defensa la suma i la unitat. EUiA aposta de forma decidida per la reedició de la Coalició d’ICV-EUiA. La posició d’EUiA és que aquesta Coalició ICV-EUiA mantingui l’acord electoral amb IU i d’altres expressions de l’esquerra i que la Coalició amb ICV sumi vots, percentatge i Grup Parlamentari conjunt.

És compromís d’EUiA contribuir de forma ferma a que ICV-EUiA obtingui arreu de Catalunya uns bons resultats electorals i que surti enfortida. És objectiu d’EUiA que la representació parlamentària de la Coalició ICV-EUiA sigui plural. EUiA defensem una primera posició qualitativa a la llistes electorals en el número 2 a les quatre circumscripcions catalanes.

EUiA, com a formació signant, defensa la reedició de l’Entesa Catalana de Progrés al Senat. Per la qual cosa es dirigeix al PSC, ICV i ERC per tal de donar continuïtat a aquesta expressió unitària de les esquerres catalanes.

Barcelona, 21 de setembre 2011


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general, Jordi Miralles, presentant el document al Consell Nacional. A la taula Cristina Simó, candidata per Girona, Àngels Tomás, Miguel Reneses, responsable d'Organització d'IU, i Joan Josep Nuet, candidat per Barcelona.

Miguel Reneses, responsable d'Organització d'IU, va ser convidat al Consell Nacional per conèixer de primera mà les negociacions amb altres forces per formar coalició el 20-N.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA