www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Miralles presenta als mitjans el programa de la Festa d'EUiA 2011
Preguntat per les eleccions del 20-N, el coordinador general de la formació i diputat ha dit que l’objectiu d'EUiA és “reeditar la coalició ICV-EUiA a Catalunya i mantenir l’acord electoral amb IU a Espanya”, com va aprovar el Consell Nacional la passada setmana
Dilluns, 26 de setembre de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha presentat aquesta tarda en roda de premsa la programació de la festa anual de la formació, que se celebrarà aquest dissabte, 1 d’octubre, a l’INEFC de Montjuïc. En una trobada distesa amb els mitjans en una cafeteria de la Barceloneta, Miralles ha destacat de la cita “lúdica i reivindicativa” de la formació la 4a edició de la cursa Lluís Companys, on s’han inscrit 500 persones, pel caràcter esportiu i també de recuperació de la memòria democràtica, i el debat que la Fundació l’Alternativa organitza a la Festa, i que enguany sota el títol ‘Fem front a les retallades. Defensem els nostres drets’ comptarà amb les intervencions de Vicenç Navarro, catedràtic de la UPF expert en polítiques públiques, Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, Isabel Ribas, coordinadora d’EUiA de Barcelona i regidora, i David Fernández, periodista i activista dels moviments socials, a més de la participació del també periodista i alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, com a moderador. L’objectiu del debat és reflexionar en comú sobre la situació política, social i econòmica de Catalunya a un any de la vaga general del 29-S i de Govern de CiU.

Així, Miralles ha explicat que EUiA vol estendre les alternatives de l’esquerra front el canvi de model impulsat per la dreta i ha reivindicat “les energies cíviques del nostre país” i la necessitat de tendir ponts i establir punts de trobada entre el món acadèmic, els sindicats, les forces polítiques i els moviments alternatius per combatre la resignació i donar alternatives, davant “el pessebre i la oficialitat que volen fer callar les nostres veus”.

D’altra banda, el coordinador general d’EUiA ha anunciat que les intervencions polítiques posteriors al sopar –on es preveu la participació de 700 persones afiliades i amigues de la formació- aniran a càrrec d’ell mateix i del coordinador federal d’IU, Cayo Lara. A la festa també es lliuraran els premis l’Alternativa que destaquen la tasca i la trajectòria d’entitats, organitzacions i persones de l’àmbit progressista, i que es faran públics en els propers dies.

Debat de política general al Parlament català

Quant a l’actualitat política, el també vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA s’ha centrat en la intervenció que la coalició roig i verda ha preparat pel debat que tindrà lloc aquesta setmana al Parlament, que a més celebrarà un ple monogràfic sobre la reforma de la Constitució. Miralles ha dit que ICV-EUiA pretén mostrar que “les mesures que està aplicant el Govern de CiU no són inevitables” i que la federació conservadora “utilitza la crisi econòmica i les seves conseqüències per canviar el model social que tant ens ha costat construir” per un altre “profundament insolidari”.

El diputat d’esquerres ha defensat la tasca d’oposició que duu a terme ICV-EUiA i posat èmfasi en què “hi ha polítiques alternatives a la precarització laboral, a la desastrosa gestió de la PIRMI, a la retallada de places a les escoles bressol públiques, al tancament de CAP, a les agressions al territori... Hi ha una manera de fer política diferent i la nostra coalició ho lliga al que està vivint la gent i apostem decididament per una política de creació d’ocupació”, ha explicat Miralles, qui ha criticat “la incapacitat del president Mas i el conseller Mena” pel que fa a l’impuls de polítiques industrials.

“Suma i unitat” per les eleccions del 20-N

Preguntat pels periodistes respecte el protocol signat avui per ICV i Equo, Miralles ha dit que “cadascú estableix relacions amb qui creu oportú” i en aquest sentit ha respectat la decisió del seu soci de coalició. El dirigent d’EUiA ha deixat clar que pel que fa a EUiA “continuarem treballant per la suma i la unitat, això forma part del nostre ADN i és el que va decidir el nostre Consell Nacional”, reunit la passada setmana. Miralles ha senyalat també que “la gent treballadora i les persones aturades necessiten un canvi polític que ha de ser una opció més a l’esquerra”. Per tot això, ha declarat que “per arribar a bon port necessitem que l’esquerra sigui més forta a Catalunya i a Espanya” i ha destacat que el darrer Consell Nacional d’EUiA ha aprovat “les prioritats pel moment polític i de canvi de cicle que estem vivint: defensa de l’ocupació de qualitat i dels serveis públics, aprofundiment de la democràcia i autogovern”, a més de definir l’objectiu de la formació de “reeditar la coalició ICV-EUiA a Catalunya i mantenir l’acord electoral amb IU a Espanya”. En el document aprovat pel Consell Nacional d’EUiA dimecres passat s’expressava així: “EUiA defensa la suma i la unitat. EUiA aposta de forma decidida per la reedició de la Coalició d’ICV-EUiA. La posició d’EUiA és que aquesta Coalició ICV-EUiA mantingui l’acord electoral amb IU i d’altres expressions de l’esquerra i que la Coalició amb ICV sumi vots, percentatge i Grup Parlamentari conjunt.”

Respecte a l’estat de les negociacions amb ICV, Miralles ha contestat als periodistes que “ara hem de discutir amb els nostres socis per arribar a allò que ens obliga la realitat d’una feina ben feta com a coalició, per estar a l’alçada i cobrir un espai”. En concret ha expressat l’aspiració de ser “una esquerra d’acollida” també de votants socialistes i votants d’ERC que se senten orfes pel “continuisme” del PSC i l’opció de front nacional d’ERC que pot donar més hegemonia a CiU segons el coordinador general d’EUiA.

 

 

 

 

 

 

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, en la roda de premsa de presentació de la Festa anual de la formació.

Miralles xerrant amb els periodistes després de la roda de premsa.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA