www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Trobada d’EUiA amb dirigents de l’esquerra abertzale
El coordinador general de la formació i diputat, Jordi Miralles, i els dirigents d'EUiA Àngels Tomás i Francesc Matas, s'han reunit amb Txelui Moreno i Pernando Barrena
Divendres, 28 de octubre de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Aquest divendres, el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, la responsable de Solidaritat, Pau i Moviments Alternatius, Àngels Tomás, i el també membre de la direcció d’EUiA Francesc Matas, es van reunir a la seu de la formació amb els dirigents de l’esquerra abertzale Txelui Moreno i Pernardo Barrena.

En l’entrevista, Pernardo Barrena explicà el moment actual que viu Euskadi i juntament amb Moreno van agrair al coordinador i diputat Jordi Miralles i al conjunt d’EUiA el suport rebut en els moments difícils (Egunkaria, procés 8/98, Bateragune).

Els dirigents abertzales han  estat a Catalunya per explicar la situació actual al País Basc. Han dit que hi ha satisfacció per l’obertura de la nova etapa, amb absència de violència, i han recordat que ja fa 2 anys que es va decidir emprendre un camí de manera irreversible.

Barrena i Moreno han exposat que cal resoldre la fi de la violència amb generositat política i en relació a les víctimes, que cal un tancament de ferides a nivell global, però que ha de ser de totes les víctimes, d’una banda i d’una altra.

Per a l’esquerra abertzale estem en un procés de resolució, en un moment històric, mai abans conegut, i per tant estem davant una oportunitat històrica en el camí de la pau.

Per la seva banda, el coordinador d’EUiA ha expressat que "ara és el moment de la política” i que “cal continuar donant noves passes per part d'ETA”. Miralles també ha situat que cal donar passes en favor de la revocació de la llei de partits que acabi amb la il·legalització de partits polítics, i avançar amb la política penitenciària i l’acostament de presos, entre d’altres.

Els representants de l’esquerra abertzale han demanat el suport d’EUiA en el seguiment del procés de resolució també en aquesta propera etapa, i en la legalització de Sortu en mans del TS.

En la trobada s’ha tractat la necessitat de compartir després de les eleccions del 20-N un treball de col·laboració de les diferents formacions d’esquerres en el futur Congrés dels diputats.

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador d'EUiA, Jordi Miralles, amb els companys de la direcció Francesc Matas i Àngels Tomás, durant l'entrevista amb Moreno i Barrena, de l'esquerra abertzale.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA