www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Miralles diu que el govern de Rajoy representa "el sector financer, els lobbys i la recentralització"
El coordinador general d’EUiA titlla l’Executiu de “neoliberal i al servei dels mercats”
Dijous, 22 de desembre de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha declarat avui que “el Govern de Mariano Rajoy representa el sector financer, els lobbys econòmics i la recentralització de la política espanyola”. “Un govern neoliberal al servei dels mercats”, segons Miralles, “amb ministres vinculats directament amb els ‘amos’” –en referència al nou ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, que prové del sector financer i ha estat director a Espanya de la fallida Lehman Brothers-. Així, el dirigent d’EUiA ha denunciat que “el president Rajoy ha seguit el dictat com altres governs europeus, que han posat al capdavant tecnòcrates disposats a portar a terme els ajustos decidits pels mercats”.

Pel que fa al perill de recentralització que ha senyalat, Miralles l’ha atribuït a la incorporació d’Administracions Públiques a Hisenda, que veu com “un clar indici de la retallada i l’ajust que l’Executiu del PP vol imposar en el sector públic” i ha afegit que “ja sabem que l’ara ministre Cristóbal Montoro se’n mor de ganes”.

Miralles també dit que el nou president “no té cap sensibilitat mediambiental” i que ja ha deixat veure clarament que vol tirar endavant una nova reforma laboral i desterrar la negociació col·lectiva “com a representants que són de la patronal”.

D’altra banda, el diputat d’esquerres ha destacat que cinc dels ministres escollits per Rajoy haguessin format part dels governs d’Aznar i que s’hagi retrocedit en la paritat, amb només quatre dones d’un total de 13 ministeris.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Jordi Miralles, coordinador general d'EUiA.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA