www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
L'assemblea d'EUiA del Transport i les Telecomunicacions rebutja l'ERO i la congelació salarial proposats per TMB
L'organització sectorial insta "la ciutadania, els sindicats, les organitzacions veïnals i polítiques, les associacions ecologistes i de promoció del transport públic" a constituir una plataforma que doni resposta a les mesures que afecten a la ciutadania i a les plantilles
Dilluns, 09 de gener de 2012
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Davant les convocatòries ciutadanes de protesta per l’augment de les tarifes del transport públic a l’àrea de Barcelona per a aquest mes de gener i davant l’anunci d’un possible ERO temporal a TMB,  l’Assemblea d’EUiA del Transport i les Telecomunicacions volem expressar:

Primer. El nostre rebuig a les propostes que TMB ha fet als seus treballadors d’ERO i de congelació salarial, per injustes i ineficaces. Són injustes perquè es fa pagar als treballadors i a les treballadores de l’empresa el dèficit acumulat, quan aquest és el col·lectiu més feble i amb menys responsabilitat en aquest tema, juntament amb els usuaris. També pensem que aquestes mesures no són gens útils (com ja dèiem a la nostra la darrera resolució del 20 de desembre del 2011, on criticàvem l’escandalosa pujada de tarifes). El problema del finançament del transport públic i el seu dèficit acumulat no són deguts a que els usuaris paguin massa poc, ni a que les seves plantilles guanyin massa (no podem dir el mateix dels directius); simplement es deu a que no hi ha una Llei seriosa ni rigorosa sobre Finançament del Transport Públic amb noves fonts d’ingressos que complementin les actuals (per exemple, dels mitjans de transport privat contaminants).

Segon. Denunciem que abans de parlar de congelacions salarials i d’ERO innecessaris, no es parli de mesures com el control dels desmesurats salaris, les suculentes primes, la quantitat o la capacitació de càrrecs directius de TMB, ni de les despeses de l’empresa en publicitat o en despeses supèrflues.

Tercer. Ens sumem a les iniciatives cíviques que des de diversos àmbits de la ciutadania s’estan fent amb l’objectiu de defensa i promoció del transport públic, de la seva qualitat, de la seva tarifació en termes socials, tot amb la finalitat d’aconseguir una mobilitat més sostenible i molt més justa socialment, en els termes expressats en la nostra resolució del 20 de desembre del 2011.

Quart. Instem a la ciutadania, als sindicats, a les organitzacions veïnals, a les organitzacions polítiques, a les associacions ecologistes i de promoció del transport públic a constituir el més aviat possible una Plataforma que articuli una resposta contundent, unitària, sostinguda en el temps i transversal a totes les capes de la població, per deixar sense efecte aquestes retallades als ciutadans (augment de tarifes, supressió de servei, etc.) i als treballadors (ERO i/o congelació salarial), dues cares de la mateixa moneda. Per justícia i equitat, la crisi l’han de pagar aquells que la van provocar i que són els mateixos que es van enriquir amb ella.

Cinquè: Creiem que la política de transport públic de qualitat i per a tothom és una pilar més de l’estat de benestar, perquè iguala i garanteix que tota la població pugui accedir a serveis i drets sanitaris, educatius, culturals, a la feina, etc., independentment de la distància i de la possibilitat de tenir accés alternatiu amb transport privat o no.

Sisè: Alertem que l'encariment i la baixada de qualitat del servei de transport públic prepara el terreny per a la seva privatització, ja sigui en forma de companyies privades que oferirien el servei o ja sigui amb l'ús del transport privat. Denunciem també que baixar la qualitat de la mobilitat va contra la recuperació econòmica i la possibilitat d’aconseguir feina per a la gent aturada amb menys ingressos, que fan servir el transport públic.

Setè: Reiterem els termes de la nostra resolució del 20 de desembre del 2011 contra l’augment de tarifes i les retallades en els serveis de transport públic.

Assemblea del Transport i les Telecomunicacions d’EUiA

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA