www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Miralles demana al conseller Mena que es pronuncïi sobre la fallida de Spanair i com recol·locar els treballadors afectats
El coordinador general d’EUiA i diputat també demana al president Mas que “escolti” el que li van dir ahir milers de catalans a la manifestació contra les retallades
Dilluns, 30 de gener de 2012
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, s’ha solidaritzat avui amb els treballadors i treballadores de la companyia aèria Spanair i amb els usuaris afectats per la fallida d’aquest “projecte empresarial”, que deixarà sense feina prop de 4.000 persones, entre empleats directes de la companyia i empleats indirectes. Per aquest motiu, Miralles ha demanat al Govern de CiU que “no s’amagui darrera el conseller d’Economia”, Andreu Mas-Colell, enfocant només les xifres invertides per la Generalitat o el que podria recuperar via concurs de creditors. El que reclama el dirigent d’EUiA i vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA és que sigui el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, qui digui alguna cosa sobre Spanair, sobretot “on recol·locarà els treballadors” afectats per la fallida. Miralles ha avançat que demà el seu grup parlamentari tractarà aquest tema i en concret quines gestions pot fer ICV-EUiA conjuntament amb els sindicats.

28-G, un avís per al president Mas

Respecte a la manifestació contra les retallades que va tenir lloc ahir a Barcelona i a les altres capitals catalanes, el coordinador general d’EUiA i diputat, que va ser a la pancarta d’ICV-EUiA, ha afirmat que “ahir es va demostrar que hi ha esperança, que la gent no es resigna i demana a Mas que els escolti, perquè tenen arguments, propostes i alternatives”. En opinió de Miralles, “és possible canviar de polítiques per a crear ocupació, garantir els serveis públics bàsics com la salut i l’educació, i fer créixer la demanda interna des de la reactivació econòmica”. El dirigent d’esquerres ha carregat contra “la lògica dogmàtica de l’ajust” del Govern CiU i ha insistit que més de dues-centes organitzacions –les que integren la plataforma ‘Prou retallades!’ que ahir convocava la manifestació- li han dit ben clar a l’Executiu català que “hi ha alternatives”.

Miralles també s’ha referit a la trobada de Mas i Rajoy que tindrà lloc aquest dimecres. En aquest punt, ha acusat el president català “d’anar a buscar mà dura” per la reforma laboral i li ha recordat que “l’obsessió per complir l’objectiu del dèficit no crea ocupació, no reactiva l’economia ni ajuda la demanda interna.”

Cimera de caps d’estat i de govern de la UE a Brussel·les: flexibilitzar l’objectiu del dèficit i crear ocupació

Per acabar, Miralles ha dit que a Europa “cal una aposta decidida per incentivar les polítiques econòmiques i fiscals i flexibilitzar els objectius de dèficit per així crear ocupació”, perquè “si no, serà un nou fracàs i un altre cop a la UE”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Roda de premsa de Jordi Miralles a la seu d'EUiA.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA