www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
IU celebra la resolució unànime del Senat mexicà contra la inhabilitació del jutge Garzón
En la reunió de l’Assemblea Biregional d’Euro-Lat, l’eurodiputat Willy Meyer ha agraït el posicionament de la cambra
Dijous, 23 de febrer de 2012
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Willy Meyer, eurodiputat d’Izquierda Unida, s’ha desplaçat a Mèxic per a participar en una reunió de la Mesa Directiva de l’Assemblea Biregional Euro-Llatinoamericana, en la qual s’han abordat temes de la agenda compartida entre ambdues regions, en aquesta ocasió la lluita contra el narcotràfic i el crim organitzat.

En aquest context, el també vicepresident d’EuroLat va lamentar la recent inhabilitació del jutge Garzón "perquè en la lluita contra el narcotràfic Garzón ha estat una de les figures que a Europa més ha lluitat contra el crim organitzat. La resolució del Tribunal Suprem va en el sentit contrari de la necessitat de tenir jutges implacables".

Al respecte, Meyer va agrair al president de la Mesa Directiva del Senat Mexicà, José González Morfín, la resolució aprovada per unanimitat el dia anterior en la qual la Cambra mexicana expressava la seva "consternació" per la inhabilitació de Garzón.

El responsable de Política Internacional d’IU va qualificar de "molt important" aquest gest "especialment significatiu en provenir d’un país que va esdevenir la nova llar de desenes de milers de persones que van fugir del franquisme, gràcies a la solidaritat del poble mexicà i del llavors president Lázaro Cárdenas".

A més, Meyer ha aprofitat la reunió de la Comissió Política d’EuroLat per agrair a la Ministra d’Exteriors de Mèxic la política d’asil del Govern mexicà amb els exiliats republicans.

Lluita contra el crim organitzat i el narcotràfic

Respecte al debat de les drogues, Meyer va subratllar la importància de "avançar cap a una solució de la despenalització de les mateixes per acabar així amb el crim organitzat i el narcotràfic, ja que ha quedat demostrat que no dóna resultats la guerra contra el narcotràfic". Per acabar, va insistir "també en la necessitat de lluitar contra els paradisos fiscals que són el recer financer del crim organitzat".

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Concentració de suport al jutge Garzón, que ha estat condemnat a 11 anys d'inhabilitació per les escoltes del cas Gürtel.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA