www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Miralles explicita el suport d'EUiA a la vaga general contra la reforma laboral
El coordinador general d’EUiA i diputat crida a participar a les manifestacions del 8 de març, dia internacional de la dona treballadora –que coincidirà amb la convalidació del reial decret llei– i de l’11 de març
Dilluns, 05 de març de 2012
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha expressat avui en roda de premsa el suport de la formació a la jornada reivindicativa del 8 de març, dia internacional de la dona treballadora. Miralles ha constatat la preocupació d’EUiA per les conseqüències regressives de la crisi socioeconòmica que afecten també a la igualtat entre homes i dones, i per l’augment de víctimes de la violència masclista. Per aquest motiu ha reclamat  “polítiques de prevenció públiques”.

El màxim dirigent d’EUiA ha titllat de “provocació” el fet que el Govern del PP s’hagi “atrevit” a triar la simbòlica data del 8 de març per convalidar el reial decret llei de la reforma laboral, una “contrareforma” que al seu parer “afecta especialment les dones per la involució en drets” que se’n deriva. En aquesta línia, Miralles ha fet una crida a participar a les manifestacions i activitats unitàries convocades pel moviment feminista al voltant del 8 de Març i a mostrar el rebuig a la reforma laboral.

De fet, demà mateix el també vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA registrarà, juntament amb un representant del PSC i un altre d’ERC, una petició de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre la reforma laboral aprovada pel Govern del PP. Miralles ha argumentat que els tres grups d’esquerres coincideixen que la mateixa “a més de les evidents passes enrere en matèria de drets”, sembla probable que vulnera aspectes “constitucionals, estatutaris i elements competencials”.

A més de les iniciatives institucionals de rebuig a la nova reforma laboral, Miralles també ha instat a participar a les mobilitzacions convocades pels sindicats, la pròxima aquest diumenge 11 de març, per tal “d’acumular forces, raons i motius per frenar aquesta barbaritat de contrareforma”, ha sentenciat.

El dirigent d’esquerres ha explicitat així mateix el suport d’EUiA a la vaga general que els sindicats tenen previst anunciar aquest divendres i que han fixat pel 29 de març: “Tenen tota la nostra complicitat per eixamplar al màxim un front comú de les forces d’esquerres i donar continuïtat a la lluita contra la reforma laboral”.

“L’estat del benestar és impossible amb el compliment del dèficit”

D’altra banda, Miralles ha declarat que “és impossible el compliment del 5,8% dèficit i l’aplicació de l’1,4% a les Comunitats Autònomes” perquè suposaria “noves retallades que farien saltar pels aires els serveis públics”. El diputat d’esquerres ha remarcat que vivim “una fase de recessió” i que tenim un alt índex d’atur que creixerà en 600.000 persones al llarg de l’any, fet que suposarà l’increment de les partides de cobertura a les persones aturades. Miralles ha recordat més dades: “un 40% dels aturats són de llarga durada, 1,7 milions de llars no perceben cap ingrés, un 50% dels joves no tenen perspectiva professional a curt i mig termini, s’estan reduint els serveis públics bàsics i tot això comportarà més desigualtats”.

En conclusió, per a Miralles “tocaria una moratòria dels plantejaments d’austeritat” marcats per la UE i acceptats pel Govern de Rajoy perquè es pugui incrementar la demanda interna: “L’estat del benestar és impossible amb el compliment del dèficit”. I ha tornat a reclamar un canvi d’orientació de les polítiques econòmiques, perquè “la inamobilitat de les polítiques d’austeritat porten a la recessió i a la destrucció d’ocupació”.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Roda de premsa del coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA