www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
El grup de L’Esquerra Plural rebutja el sostre de la despesa del Govern perquè crearà "més recessió, atur i patiment"
El president i portaveu parlamentari, Cayo Lara, respon a les al•lusions del ministre Montoro sobre que ‘no és temps de pancartes’ que “seguirem defensant una Europa Social i no de banquers ni especuladors en les institucions i amb les pancartes”
Dimecres, 14 de març de 2012
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El grup parlamentari d’IU, ICV-EUiA, CHA ha rebutjat el sostre de despesa proposat pel Govern de Mariano Rajoy, així com el nou objectiu de dèficit per a 2012 imposat a aquest Executiu per la Unió Europea, que passa del 5,8 al 5,3% del PIB. El president portaveu del grup, Cayo Lara, ha realitzat una dura crítica a les xifres explicades pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i ha senyalat que aquest sostre només servirà per a “retallar encara més la inversió pública” i que en lloc de servir per a crear més ocupació “crearà més deteriorament en els serveis públics, més recessió, més atur i més patiment”.

Lara ha recordat que amb aquest topall imposat a les despeses de l’Administració es torna a les xifres de fa vuit anys, i malgrat això no servirà per a lluitar un dèficit públic que ha esdevingut un “xantatge per a satisfer l’interès dels mercats financers i garantir el pagament dels interessos i el deute abans que cobrir els drets socials”.

“Es un sostre tan baix que obligarà als espanyols a viure encorbats, ajupits, sense aixecar el cap”, ha alertat el coordinador federal d’IU. Ha criticat també que la ciutadania tingui que “pagar el festí de l’excés d’uns quants que van viure per sobre de les possibilitats”, mentre els governs del PP i del PSOE “actuaven de forma irresponsable amb beneficis fiscals intolerables, passivitat davant un immens frau fiscal, tolerància davant l’economia submergida, i avals i ajuts sense fi a la Banca”.

Ha denunciat també que l’Executiu de la dreta en la seva creuada per a reduir el dèficit estigui “exigint més esforços a la resta d’administracions territorials que a l’Estat central”.

Cayo Lara ha retret Montoro que “el seu drama és que el seu Govern ha compromès el seu crèdit en la consolidació fiscal i en els ajustaments”. Front a això, ha insistit al Govern de la dreta que hi ha altres vies per afrontar la crisi i la disminució del dèficit que van més enllà de decretar “només mesures d’ajust i retallades”. Ha reclamat un “pla d’inversió per a crear ocupació, que s’augmenti la demanda interna, canviar el model productiu o reduir la dependència energètica”.

El portaveu d’IU, ICV-EUiA, CHA ha reclamat amb vehemència “mesures efectives de lluita contra el frau fiscal i l’economia submergida”, així com més transparència en els contractes públics o canvis en el sistema de finançament local, sobre la qual aquest Govern repeteix el silenci mostra pels seus antecessors socialistes en la Moncloa.

Ja en el breu torn de rèplica i per a respondre a les asseveracions de Cristóbal Montoro en les quals ha sol·licitat al responsable d’IU que amb les seves propostes polítiques i actuacions públiques ‘deixin de sembrar dubtes’ i que ‘no és temps de pancartes’, Cayo Lara li ha indicat que des de la formació que dirigeix “se seguirà defensant una Europa Social i no de banquers ni especuladors en les institucions i amb les pancartes”.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Intervenció de Cayo Lara en el ple del Congrés.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA