www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
L’Ajuntament d’Altafulla dóna el tret de sortida a la consulta popular sobre l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència
La votació se celebrarà oficialment el proper diumenge 25 de març, tot i que la jornada d’aquest dimarts ha servit per a la participació del vot anticipat
Dimecres, 14 de març de 2012
Imprimir compartir, comunitats virtuals


L’Ajuntament d’Altafulla ha donat aquest dimarts, 13 de març, el tret de sortida a la consulta popular que ha de decidir si Altafulla s’ha d’adherir a l’Associació de Municipis per la Independència. Aquesta votació se celebrarà oficialment el proper diumenge 25 de març, tot i que la jornada d’ahir servís perquè la ciutadania pogués votar anticipadament amb una mesa col·locada a les portes del col·legi La Portalada.

Segons el Primer Tinent d’Alcalde, Jordi Molinera, “la participació d’ahir va ser d’una quinzena de persones, tot i que la jornada també va servir principalment com a campanya informativa sobre el procés participatiu”. Molinera ha afegit: “Molts veïns i veïnes es van apropar a la mesa per tal d’informar-se com poder votar”. Aquesta jornada es repetirà dimarts vinent, dia 20 de març, a partir de les 16.15 hores de la tarda davant del col·legi El Roquissar. Mentrestant, a partir d’ara, també es pot recollir a les dependències municipals les butlletes per votar per correu per a aquelles persones que no pugin votar presencialment el proper dia 25, segons ha informat Molinera.

El procés consultiu tindrà lloc oficialment el diumenge 25 de març al local municipal número 16 de l’Avinguda Marquès de Tamarit, on fins ara s’ubicava l’Oficina de Turisme. A la votació, hi podran participar totes les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades a Altafulla en data 29 de novembre de 2011. La pregunta que es formula és la següent: “Estàs d’acord que Altafulla entri a formar part de l’Associació de Municipis per la Independència, i que per assolir la independència serà mitjançant l’exercici del Dret a l’Autodeterminació?”.

Per a la seva celebració, s’ha constituït una mesa de seguiment de la consulta, que serà l’òrgan que garantirà el procés transparent i democràtic. Aquesta mesa està formada per la regidora de Participació Ciutadana, Montse Castellarnau; pel Secretari municipal, Francisco de Sales; una treballadora municipal d’Administració; la presidenta del Consell de Participació Ciutadana, Carme Vives; i el portaveu del grup municipal de Convergència i Unió, Pere Gomés, com a representant de l’oposició. El cens electoral és de 3.967 persones majors de 16 anys i empadronades a Altafulla. Per a la consulta popular, l’Ajuntament ha distribuït un total de 4.000 tríptics informatius i una cinquantena de cartells.

Segons ha informat Jordi Molinera, en els propers dies s’obrirà també una pàgina web de caràcter informatiu sobre la consulta popular sota l’adreça www.altafulla.cat/consulta.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Jornada de vot anticipat a Altafulla, abans de la celebració del referèndum per decidir l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA