www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA celebra la legalització de Sortu
El coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, ha fet arribar aquest missatge al dirigent abertzale Pernando Barrena
Dijous, 21 de juny de 2012
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La decisió del Tribunal Constitucional sobre "el dret d'inscripció” del partit polític basc Sortu, després d'un any i tres mesos de la negativa del Tribunal Suprem a la legalització, és una bona notícia i un pas en el procés de llibertat del poble basc, en la normalització política i el procés de pau.

Durant aquests anys EUiA hem denunciat i ens hem oposat a la incoherència democràtica de la llei de partits polítics, assenyalant la necessitat de la seva derogació.

Hem fet sempre causa nostre, com de l'esquerra i del poble català, el greuge a l'esquerra independentista i al poble basc, ocasionat per la conculcació dels drets d'associació política, expressió, premsa i manifestació a Euskadi. EUiA hem defensat el dret a la lluita política democràtica, pacífica i sense violència.

El reconeixement al dret a la legalització de Sortu desautoritza els motius al·legats per mantenir a la presó Arnaldo Otegi i a les cinc persones condemnades per la causa Bateragune. La seva llibertat i l'habilitació d'Otegi són necessàries per a la salut democràtica, així com l'acompliment de la llei amb l'acostament dels presos polítics bascos a la seva terra.


Imprimir compartir, comunitats virtuals

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA