www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Comunicat conjunt d'EUiA i la CUP
Conclusions de la reunió entre les delegacions polítiques d'ambdues organitzacions
Dilluns, 09 de juliol de 2012
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Comunicat conjunt d’EUiA i la CUP

 

Les delegacions d'Esquerra Unida i Alternativa i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), reunides el dia 9 de juliol de 2012, hem tractat i ens plau observar coincidències en els següents punts:

*          Les retallades són un greu perjudici per a la població i el país. Les polítiques practicades pel PP, PSC-PSOE i CiU s’han supeditat als dictats neoliberals de l’euro i de la UE.

*          El govern de la Generalitat d'Artur Mas i CiU són insensibles a les necessitats i els drets de la població, fan de capdavanters en la destrucció de llocs de treball, serveis públics i drets universals. Així malmeten el potencial de Catalunya.

*          El govern de CiU s'alia amb el govern estatal espanyol del PP, vota els seus pressupostos i lleis com la Reforma laboral; en comptes d'oferir solucions a la crisi en benefici del poble, agreugen l'atur i afavoreixen la involució democràtica i de la sobirania, amb una dependència creixent dels grans poders financers i de les imposicions de la Unió Europea i el Banc Central Europeu.

*          Cal mobilitzar-se i impulsar les campanyes contra les retallades (la Iniciativa Legislativa Popular per la dació en pagament; la Iniciativa Penal Popular de la sanitat pública, la recollida de signatures, etc.), també en el rebuig a Eurovegas.

*          Saludem la legalització de Sortu al País Basc, amb l'estratègia democràtica de l'esquerra abertzale, EH Bildu i Amaiur. Veiem imprescindible la llibertat i drets d'Otegi i l'acostament de les persones presoneres basques a la seva terra.

*          Considerem cabdal el missatge de la gran manifestació d’ara fa dos anys, el 10 de juliol de 2010, fent ben nostre l'expressió del sentiment del país: "Som una nació. Nosaltres decidim".

*          Confluïm en que la població i la ciutadania de Catalunya i dels Països Catalans, exercint el dret a l'autodeterminació, pugui decidir sobre la forma d'estat, el tipus de relació amb l'estat espanyol i Europa, entre les opcions democràtiques: d'independència, federalisme o autonomisme.

*          L'aspiració popular de llibertat catalana no la representa CiU, ni qui fa polítiques contra la població. El camí de la llibertat l'ha de cercar i fer el poble català. La llibertat de Catalunya és social de la seva població i nacional de país, s'ha de poder decidir en una consulta vinculant.

*          Ambdues organitzacions acordem establir un marc de relacions estables per col·laborar i intercanviar experiències.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Marc Sallas, portaveu de la CUP, i Joan Josep Nuet, coordinador general d'EUiA.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA