www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Civit presenta una bateria de preguntes per saber si el Govern de la Generalitat aplicaria una llei d’avortament reformada pel PP
A partir de la proposta del ministre Ruiz Gallardón d’eliminar la malformació del fetus com a raó legal per interrompre voluntàriament l’embaràs, la diputada d’ICV-EUiA vol conèixer la posició de l’Executiu català al respecte
Dijous, 26 de juliol de 2012
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La diputada Mercè Civit, portaveu d’ICV-EUiA en la Comissió de les Dones del Parlament de Catalunya, ha presentat avui una bateria de preguntes a la Mesa en nom del seu grup, per tal que li siguin contestades per escrit. Les preguntes estan motivades per les recents declaracions del Ministre de Justícia, Albert Ruiz Gallardón, qui ha anunciat que en la propera reforma de la Llei Orgànica de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs, la malformació del fetus no serà raó legal per avortar.

Segons argumenta Civit, la proposta del ministre del PP “va en contra de la realitat quotidiana de les dones que decideixen avortar per motius diversos, però amb un element comú: no poder assumir una maternitat en aquell moment de la vida”. A més, la diputada d’esquerres denuncia que la seva aplicació significaria “un retrocés en la consecució de drets civils de les dones i tornar a un model de societat retrògrad i conservador, doncs ens situa en un escenari més restrictiu que l’aprovat el 1985 amb la Llei de Despenalització de l’avortament”.

En concret, la diputada d’ICV-EUiA vol saber quina opinió té el Govern de la Generalitat sobre la modificació de la Llei de l’avortament proposada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, i si, en cas d’aprovar-se, aplicarà aquesta Llei a Catalunya.

D’altra banda, Civit ha preguntat quants nounats a Catalunya van néixer amb alguna malformació fetal entre 2008 i 2011. Així mateix, demana al Govern de la Generalitat si és coneixedor de les conseqüències sobre la qualitat de vida dels infants amb malformacions i de les seves famílies, i si sap quins són els tractaments i les cures que necessiten els infants nascuts amb alguna malformació fetal, que els detalli. I finalment, pregunta al Govern si és coneixedor de l’esperança de vida d’aquests infants.

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Mercè Civit, consellera política d'EUiA i diputada.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA