www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Miralles: “Mas es vol aprofitar del dret a decidir per a tenir les mans lliures i seguir atacant els drets socials”
El portaveu d’EUiA i vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA ha criticat el discurs neoliberal i en clau de plebiscit que ha fet el president de la Generalitat, que s’ha ‘oblidat’ de les persones que pateixen les seves retallades

ICV-EUiA es compromet a portar les retallades de CiU a les urnes a més del dret a decidir i defensa que "hi ha alternatives"
Dimarts, 25 de setembre de 2012
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu d’EUiA i vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha declarat aquesta tarda que la convocatòria electoral anunciada pel president Artur Mas en el Parlament mostra “el fracàs de les polítiques del Govern de CiU” i ha afegit que “el Govern neoliberal de Mas ha estat el problema”.

Per a Miralles, el discurs del president de la Generalitat ha estat “irresponsable” en plantejar unes eleccions “en clau de plebiscit” i també “per lligar quelcom tant important com el dret a decidir al suport a la seva persona”.

El dirigent d’EUiA i diputat considera “irreal” el país que ha descrit Mas, a qui ha titllat d’“injust” per haver "oblidat" les persones afectades per les retallades:  “Les persones sense cap ingrés, les que han deixat de percebre la RMI, les que han perdut la beca menjador per als seus fills, les que estan en llista d'espera a la sanitat pública, les amenaçades de desnonament i les que ja han perdut el seu habitatge, les víctimes d’accidents laborals...”, ha citat.

“ICV-EUiA portarem les seves retallades a les urnes a més del dret a decidir: hi ha alternativa a CiU”, ha sentenciat Miralles.

Així mateix, el president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ha acusat el president de la Generalitat de donar a la mobilització de l'11S un "ús electoral" i de pretendre convertir l'exercici del dret a decidir en un acte d'adhesió personal.  "Garantirem que es pugui tenir un debat seriós, madur, serè i democràtic però també serem garantia que es parli de retallades", ha avisat Herrera que també ha advertit que "no permetrem que ningú amagui el patiment de la gent sota cap circumstància". "Des d'ICV-EUiA tenim un ferm compromís de parlar d'allò que Mas vol amagar: de les marees grogues, de les mobilitzacions en els CAPs, de les protestes dels treballadors del sector públic, de la necessitat d'unes polítiques fiscals més justes i del desastre que ha suposat la Reforma Laboral", ha explicat el dirigent roig i verd que vol que la coalició sigui "l'esperança" dels que no es resignen i creuen que sí que hi ha alternativa a les polítiques de retallades imperants.

"Garantirem que també  es parli de la societat que volem", ha insistit el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA que ha recordat que si Artur Mas avui convoca unes eleccions després de només 21 mesos de legislatura, és pel "fracàs estrepitós de les seves polítiques",  tant pel que fa a l'objectiu de recuperació econòmica, com pel manteniment de la cohesió social així com el pacte fiscal.

Així, per a Herrera, "si avui Mas ha convocat eleccions és precisament perquè ja fa dies que actua com a candidat", i ha assegurat que un país "madur" i "democràtic" hauria de poder obrir el procés per l'exercici del dret a decidir tenint un debat "serè, rigorós, majoritari, i unitari". "El que seria atípic seria acceptar el dret a decidir com a acte d'adhesió personal", ha insistit Herrera que s'ha compromès en nom d’ICV-EUiA a "intentar posar seny al debat" perquè "és massa important com perquè no ho fem lluny de personalismes".

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Jordi Miralles i Joan Herrera quan van demanar des del faristol del Parlament la compareixença del president Mas per explicar la tercera onada de retallades.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA