www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Declaració conjunta d’ERC i EUiA de Sabadell
Ambdues formacions locals, que han acordat establir trobades periòdiques, coincideixen en la necessitat de superar l’etapa Bustos com a via de sortida a la crisi política i institucional que viu la ciutat
Divendres, 15 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Les seccions locals d’Esquerra Republicana de Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa han mantingut una reunió per abordar l’actual situació política a la ciutat. Ambdues formacions van mostrar la seva preocupació per la crisi institucional que està vivint l’Ajuntament de Sabadell arran de la posada en marxa de l’operació Mercuri. Tant ERC com EUiA van considerar democràticament inacceptable que, en el consistori, a hores d’ara encara hi hagi imputats quatre regidors (entre ells l’alcalde), tres càrrecs de confiança i el cap de la policia municipal.

ERC va traslladar a EUiA la seva voluntat que, des de l’oposició, es treballi per exigir que els imputats, començant per Manuel Bustos, deixin l’acta de regidor. Per la seva banda, EUiA va explicar a la formació independentista que no acceptarà cap govern en què hi hagi imputats i va exposar que considera vigent la proposta aprovada en l’Assemblea local on demanen un govern de gestió, amb 5 àrees de govern encapçalades per cadascun dels grups de l’oposició i on la persona que pugui ostentar l’alcaldia es comprometi a no tornar a presentar-se a les properes eleccions municipals.

En aquest sentit, ERC i EUiA van compartir la necessitat de recuperar la normalitat democràtica a Sabadell, més encara en un moment en què la ciutadania està patint, més que mai, una situació de vulnerabilitat, i d’establir uns criteris que, des de l’esquerra, garanteixin mecanismes de regeneració democràtica.

Finalment, les seccions locals d’ERC i EUiA es van comprometre a mantenir periòdicament trobades per abordar una sortida democràtica a la crisi del Cas Mercuri i establir ponts de contacte comuns que permetin mantenir la interacció entre ambdues formacions. 

A la trobada van participar els membres de la direcció local d’ERC, Xavier Guerrero, Santi Valls, Salvador Gamell i Àlex Callao, i per part d’EUiA ho van fer Joan Mena, Miquel Soler i Elena Martínez.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA