www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nova vaga de fam de treballadors de Telefónica coincidint amb el Congrés de Mòbils
Després del fracàs de la negociació torna la lluita per la readmissió de Marcos Andrés Armenteros, injustament acomiadat per baixes mèdiques
Dilluns, 18 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La reunió entre un grup de diputats del Parlament –entre ells David Companyon- i el director general de Telefónica Catalunya, Kim Faura, va acabar sense cap resultat. La direcció de l’empresa no vol moure peça pel que fa a l’acomiadament de Marcos Andrés Armenteros. Al final de la reunió els diferents portaveus dels grups polítics d’ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP van manifestar la seva obstinació en seguir defensant la readmissió de Marcos, recolzant les accions que els treballadors i treballadores de Telefónica portin a terme.

Després de les accions realitzades aquests dies, la plantilla de Telefónica intensificarà la seva lluita de cara fonamentalment al Mobile World Congress 2013 (MWC), que se celebrarà a Barcelona entre el 25 i el 28 de febrer. “Ens sembla del tot inhumà que les empreses de telefonia mòbil celebrin aquest magne esdeveniment sense escatimar cap luxe mentre sotmeten a les seves plantilles a acomiadaments per baixa mèdica, com a Telefónica-Movistar, o a EROs com el de Vodafone, que afecta a més del 30% de la plantilla”, diuen en un comunicat .

Segona vaga de fam per la readmissió de Marcos

El pròxim dissabte 23 de febrer, a partir de les 14 hores, un grup de 15 treballadors iniciaran una vaga de fam per la readmissió de Marcos fins que acabi el Congrés de Mòbils, el 28 de febrer. En aquest nodrit grup s’inclouen treballadors i treballadores de les plantilles de Barcelona i Euskadi, de les contractes i subcontractes de Telefónica i alguns companys recentment prejubilats. La vaga es realitzarà en els locals on ja es va fer l’anterior durant 23 dies, a la seu del Comitè d’Empresa de Telefónica de Barcelona al carrer Marquès de Campo Sagrado, 22. Tot i així, té previst traslladar-se a les portes del Congrés de Mòbils durant la seva celebració. Així s’ha anunciat avui en la roda de premsa, en la qual han participat els diputats Davios Companyon (ICV-EUiA) i Davis Fernández (CUP) per expressar el seu suport.

La vaga de fam es mantindrà al menys fins a la finalització del Congrés de Mòbils el 28 de febrer, moment en què, d’acord amb les perspectives de negociació que s’hagin obert, es decidirà la seva continuïtat o no. La mateixa tarda del 23 de febrer, els vaguistes de fam i companys de Telefónica acudiran a la manifestació prevista per les marees socials i el 15M (‘Fem-los Fora! Juntes Podem!’), sumant-se a la columna laboral que sortirà des de la seu del Comitè d’Empresa de Telefónica.

El dia 25, primera jornada del Congrés de Mòbils, tindrà lloc una vaga de jornada completa de la plantilla de Telefónica de Barcelona per a poder inaugurar com es mereix el Congrés, reivindicant la fi dels acomiadaments per malaltia i la readmissió automàtica dels acomiadats declarats improcedents (veure calendari adjunt amb totes les activitats previstes pels pròxims dies per la Plataforma Marcos Readmissió).

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Roda de premsa de la Plataforma Marcos Readmissió a la seu de Telefónica de Barcelona, on ha participat el diputat David Companyon.


 Documents relacionats
Descargar
Dilluns, 18 de febrer de 2013

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA