www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA signa el manifest en solidaritat amb les víctimes polítiques de Curuguaty, empresonades des de fa vuit mesos al Paraguai
Organitzacions civils del país continuen demanant l’aclariment dels fets -l’excusa utilitzada per a la destitució de president electe Fernando Lago- i l’alliberament dels 14 camperols encausats
Dimarts, 19 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Des d’Esquerra Unida i Alternativa volem fer arribar la nostra solidaritat a les víctimes de la persecució política en la massacre de Curuguaty (Paraguai). La nostra formació ha donat suport a la iniciativa sorgida el 14 de febrer passat d’endegar una campanya solidària amb el llançament d’un manifest amb el qual denunciar públicament les irregularitats en el procés dels fets que van succeir l’estiu pasat a Curuguaty, on van morir 17 persones (6 policies i 11 camperols).

A vuit mesos de la massacre, organitzacions civils del Paraguai continuen demanant l’aclariment del cas, justícia per a les víctimes i l’alliberament dels 14 camperols encausats. Cal recordar que aquests fets foren l’excusa utilitzada per a la destitució de president electe Fernando Lago.

Per tal de fer arribar la màxima solidaritat internacional als camperols i les camperoles encausats i donar a conèixer tots els esdeveniments del cas, ha nascut el bloc de la campanya ‘Paraguai resisteix’, que convidem a visitar i des d’on podeu fer arribar la vostra signatura.

http://paraguairesisteix.blogspot.com.es/

Manifest per signar:

SOLIDARITAT AMB ELS I LES PRESES POLÍTIQUES VÍCTIMES DE CURUGUATY

Barcelona, 14 febrer 2013

Paraguaians i paraguaianes, conjuntament amb individualitats i organitzacions internacionals reunits a la Casa de la Solidaritat, a la ciutat de Barcelona, el dia 14 de febrer manifestem el que segueix:

La nostra preocupació pel que fa a la situació de camperols i camperoles detinguts i imputats per la causa coneguda com "La Masacre de Curuguaty", ocorreguda el passat 15 juny 2012 on van perdre la vida 17 personas (6 policies i 11 camperols), observem serioses irregularitats en el desenvolupament investigador.

Considerem necessària una investigació profunda i imparcial dels fets de manera a dilucidar les morts tant dels efectius policials, com la dels pagesos, així com la denúncia de les execucions extrajudicials de camperols que s'haurien dut a terme, i que no són objecte d'estudi per part del Ministeri Públic.

Condemnem la manipulació política i mediàtica de la causa que enfosqueix i posa en risc la mateixa, obstaculitzant i impedint el coneixement de la veritat i la reparació a les víctimes, negant-los l'accés ple a la justícia. Ens solidaritzem amb tots els i les afectats i afectades pel Cas de la Masacre i amb les seves famílies, manifestem el nostre compromís envers els mateixos, i continuarem observant i exigint Justícia Social en el Paraguai. Per un Paraguai millor!


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Concentració davant el consolat del Paraguai a Barcelona.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA