www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA demana respecte davant la decisió del govern bolivià de nacionalitzar SABSA
La responsable d'Internacional de la formació, Mireia Rovira, defensa "el dret sobirà de tots els països a controlar i regular els sectors estratègics de la seva economia per posar-los al servei de l’interès general"
Dimarts, 19 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Davant l’anunci del govern d’Evo Morales de nacionalitzar l’empresa SABSA, que s’encarrega de la gestió dels tres principals aeroports del país, la responsable d’Internacional d’EUiA, Mireia Rovira, ha demanat "respecte a la decisió sobirana del govern bolivià".

"Des d’EUiA respectem el dret de tots els països a exercir el seu dret sobirà de control i regulació dels sectors estratègics de la seva economia per posar-los al servei de l’interès general. Per aquesta raó recolzem la decisió del govern de Bolívia de nacionalitzar l’empresa SABSA", ha explicat Rovira.

Aquesta decisió forma part de la política d’estatalització aplicada per diversos governs d’Amèrica Llatina, centrada en recuperar els sectors estratègics econòmicament, com són els recursos naturals i els serveis públics, per a planificar el desenvolupament del país des de l’Estat i sense ingerències de les grans multinacionals i els bancs.

EUiA rebutgem qualsevol ingerència vers aquesta decisió sobirana del govern d’Evo Morales i, en especial, la del govern espanyol, que a través del seu ministre d’Afers Exteriors ha amenaçat en posar en risc les relacions bilaterals d’ambdòs països.

"Amb aquesta actitud -ha continuat Rovira- el govern d’Espanya s’està posant del bàndol de les multinacionals, i res no pot estar per sobre de l’interès general".

I és que SABSA és filial de la multinacional de capital espanyol Abertis (90%) i d’AENA (10%). Per tant, una vegada més -tal com va succeir amb la nacionalització d’YPF per part d’Argentina, el govern espanyol s’ha convertit en el defensor dels interessos d’empreses privades, en aquest cas d’Abertis.

"En temps de crisi, precisament mesures d’aquest tipus són les que hauria d’aplicar qualsevol govern, i en especial els dels països de la UE, i posar en marxa el rescat dels sectors estratègics de l’economia, que no haurien d’haver deixat mai de ser de titularitat pública", ha finalitzat Rovira.

 

Imprimir compartir, comunitats virtuals
El president Evo Morales al míting que va oferir a Barcelona principalment per a la comunitat boliviana.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA